Tankcsapda - újra hárman!

Megjelent: 2012. február 20. hétfő 15:01:49
Szerző: pjuan
 Aktuális 

A Tankcsapdával kapcsolatban az elmúlt hetek legfontosabb kérdése volt, hogy ki lesz Cseresznye utódja. Lukács Laci és Fejes Tamás meghozta az új gitáros személyét illető döntést, amit az alábbi hivatalos nyilatkozatban tesznek közzé.

„A Tankcsapda számára az elmúlt hetek legfontosabb kérdése az volt, hogy a Cseresznyével történt különválást követően ki lesz a zenekar új gitárosa. Most nem mélyedünk bele jobban az utóbbi hetek történéseibe, de a lényeg; úgy döntöttünk, hogy a közös munkát a Zanzibar és a Mafia egykori gitárosával Sidlovics Gáborral folytatjuk tovább. Ezen a héten már stúdióban dolgozunk az új témákon, és ezek közül az egyiket hamarosan a közönség is hallani fogja, sőt terveink szerint ehhez az új dalhoz még a tavaszi turnét megelőzően klipet is forgatunk!”

A Tankcsapda turnéja 2012. április 5-én kezdődik Gödöllőn, a Sidivel kiegészült csapatot itt láthatják először a rajongók. További turnédátumok: www.tankcsapda.com AUTOPSY - Macabre Eternal (2011)

Megjelent: 2012. február 20. hétfő 12:10
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Nem így terveztem, de így sikerült és egészen mostanáig húzódott a tavalyi év egyik – számomra – legnagyobb dobása, a legendás death metal banda visszatérő lemezének értékelése. Mert noha volt egy 7” és egy EP is a 2008-as reinkarnálódás óta, de azért egy nagylemez mégis csak más kategória. És ugyan már az előjelek is biztatóak voltak, de amikor először láttam meg jelen korong meghökkentő és egyben lenyűgöző borítóját meghűlt bennem a vér... Nem kérdés, hogy ilyen borítóhoz milyen zene dukál, de ha volt is bennem némi félsz, minden kétségem eloszlatták.


 Sirokkó (1983)

Megjelent: 2012. február 20. hétfő 12:05
Szerző: bcsaba
 kislemezek   Rockmúzeum 

Varga Miklós, Scholler Zsolt, Soldos László, Lugosi László. Kimondott supergroup. Varga Miki a P. Box, Scholler a Korál, Soldos a Tűzkerék, Lugosi a Beatrice és a Dinamit erőssége volt e zenekar előtt.


 Foxy Shazam - The Church of Rock And Roll (2012)

Megjelent: 2012. február 20. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 2004–ben Cincinnati-ban (Ohio, USA) alakult Foxy Shazam negyedik lemezét tömi tele glitter-glam rock zenével, aminek musical-gospel hatásait mostanra sikerült tökéletesíteniük... A hat tagú zenekar nem most szerepel nálunk első alkalommal, a 2008-as Introducing Foxy Shazam című második lemezükről írtunk korábban. Az a lemezük sem volt rossz, ahogy a 2010-es Foxy Shazam című sem, de úgy érzem, hogy most erre a negyedik lemezre állt össze igazán az amerikai módra vegyített kísérleti Queen - Meat Loaf vegyületük... tHUNder, BA-LAN-cE @ 120314 - RaM Colosseum         Megjelent: 2012. február 20. hétfő 00:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

 A 7. HangSúly zenei díj jelöltjei!

Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 23:02:15
Szerző: ary
 HangSúly   Aktuális 

Az évek során már hagyománnyá vált, hogy a magyar internetes rock/metal magazinok február-március táján jelölteket állítanak és megszavazzák az előző évben megjelent magyar hard rock/metal albumok közül a legjobbakat. Hetedik alkalommal is a megszokott 5 kategóriában hirdet majd győztest a zsűri március 5-én. A 2011-es teljesítmények alapján a HangSúly Zenei Díj hivatalos jelöltjei a következők:


 Slash - Apocalyptic Love (2012, info 1)                        Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 18:05
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Neal Morse - A Proggy Christmas (2011, Dionysosrising)

Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 18:00
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Erre nem nagyon van mentség. Karácsony is rég elmúlt, ráadásul a hagyományos karácsonyi dalok szirupos-ötlettelen földolgozásaiból is simán össze lehetne hordani egy akkora hegyet, hogy még szűkebb értelemben vett hazánk legmagasabb csúcsa, a Kékestető is eltörpülne mellette. De lehet, hogy még a történelmi Magyarország legmagasabb pontja, a Gerlachfalvi-csúcs is megszégyenülten sütné le szemeit. Valószínűleg nem lövöm le előre a poént, ha már most kijelentem, hogy Neal Morse karácsonyi lemeze sem igazán kivétel, de Neal Morse mégiscsak Neal Morse! Atlantis - Inside Looking Out, At The Scene (1966)

Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 12:05
Szerző: bcsaba
 kislemezek   Rockmúzeum 

Amennyiben elfogadjuk, hogy az Atlantis által kísért Bencze Márta énekes SP 290 sorszámú kislemezén és Tándalfesztiválos Horváth Vilmos kislemezen az a felállású Atlantis játszik, ahol Radics Béla is tag volt – és ezek módfelett valószínűek – akkor ezen a kislemezen is játszik Radics Béla.

Beke Zoltán, az Atlantis basszusgitáros megerősíti, hogy ezen mind Ő, mind Radics Béla játszik.


 The Mars Volta - Noctourniquet (2012, info)                        Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 12:00
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Soen - Cognitive (2012)

Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Soen egy új svéd progresszív rock-metal projekt, amiben az 1998-2005 között az Opeth-ben szereplő Martin Lopez dobos tér vissza a köztudatba. Legfőbb segítője az egykori Death basszusgitáros Steve DiGiorgio, akit legutóbb a Charred Walls of the Damned miatt emlegethettünk. A Soen két szólistája, Kim Platbarzdis gitáros és Joel Ekelf énekes neve ismeretlenül csengő, de a munkájukat azonnal mindenki meg fogja érteni... Mert bizony nem véletlenül tűnik már a borító is Tool lopásnak, a Soen minden dala az elvont amerikai banda átfogó hatása alatt készült!


 A Losing Season interjú (2012)

Megjelent: 2012. február 19. vasárnap 00:00
Szerző: Csipke
 Interjúk 

Mivel már a Susogós Mackók is A Losing Season-re nyomulnak, épp ideje volt felkeresni a majd egy éves álmából ébredező, budapesti formációt, íme...


 Atlantis - Bencze Márta - Csak fiataloknak, Cowboy nadrág (1966)

Megjelent: 2012. február 18. szombat 18:05
Szerző: bcsaba
 kislemezek   Rockmúzeum 

Megint kiderült három kislemezről, hogy Radics Béla játszik rajta, bár a köztudat eddig ezt nem tartotta számon a Radics-diszkográfiában. Új keletű Radics-kislemez vadászatom legutóbbi kapása a Horváth Vilmost kísérő Atlantis volt, most pedig újabb talányos szálakkal bővül a legendárium. A kánon szerinti öt radicsos kislemez darabszáma jelenleg 9-re emelkedett.

Lássuk az új kapásokból első ilyen valószínűsített kislemezt. Beke Zoltánnal nemrég készítettem interjút, ő esküszik, hogy ez időtájt lépett be az Atlantisba, ahol is ekkor már újra tag volt Radics Béla, emellett állítja, hogy ő basszusgitározik ebben a Bencze Márta dalban. A szillogizmus premisszái adják a konklúziót: Radics Béla is játszik a felvételen.


 Sun Caged - Lotus (The Lotus Effect - 2011, Dionysosrising)

Megjelent: 2012. február 18. szombat 18:00
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Régi megfigyelés, de örök érvényű igazság, vannak zenék, amelyeknek leülepedéséhez idő illetve megfelelő hangulat kell, de az sem árt, ha zavartalan nyugalomban, fülessel hallgatja meg az ember, belekerülve abba a lelki-szellemi "zónába", ahová "a test kívánsága, a szem kívánsága és az élet kevélysége" (1 Jn 2,17) miatt csak ritkán juthat el valaki. Lehetséges, hogy ez a keresztény aszketika-misztika világából kölcsönzött alapelv némileg erőltetett egy metal zenei tematikának szentelt oldalon, de alighanem a szóban forgó nótát ihlető buddhista filozófiával (vallásnak ugyanis jóindulattal sem igazán nevezhető) is csak érintőleges a kapcsolata...Összesen 89.378.922 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Black Sabbath - lemondta a 2012-es turnét!                        Megjelent: 2012. február 18. szombat 14:22:07
Szerző: pjuan
 Hírek 

 The Young Girls and the Old Man's Band - Fújom a dalt (Pop-Tari-Top, 1992)

Megjelent: 2012. február 18. szombat 12:05
Szerző: vassgergely
 Összeborulások   Cikkek 

Miután elmúlt az 1991-es év, jött az újabb Pop-Tari-Top válogatás, rajta ismét egy Demjén - B. Tóth koprodukcióval. Feldolgoztak már erre a célra Bergendy- és V'Moto-Rock-slágert, ezúttal Rózsi első szólólemezének címadó dalát porolták le. Mintha csak arra törekedtek volna, hogy teljes legyen a kép...


 Amber Smith és Trousers tagjai zenélnek Justin Sullivan előtt!         Megjelent: 2012. február 18. szombat 12:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 House Of Shakira - HoS (2012)

Megjelent: 2012. február 18. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A House Of Shakira 1991-ben alakult a svédországi Stockholm-ban, egy ideig ők voltak hazájuk egyik vezető rádióbarát, vokális AOR zenekara. Most hosszabb szünet után térnek vissza, a 2007-es Retoxed óta nem hallottunk ugyanis a zenekarról, csak újra-kiadásokkal kerültek elő.

A feltámadásra új felállás dukál, a Retoxed-et gyártó felállásból távozott Per Schelander basszusgitáros-vokalista, Tony Andersson dobos és Andreas Eklund énekes. Helyükre Basse Blyberg basszusgitáros és Martin Larsson dobos került, illetve énekesnek megtalálták az egykori Mind's Eye hangot, a tavaly szóló lemezt kiadó Andreas Novak-ot...


 Új helyszínen a Pannónia Fesztivál 2012-ben!         Megjelent: 2012. február 18. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Pulzus tehetségkutató - III. forduló @ 120220 - PeCsa Music Café         Megjelent: 2012. február 17. péntek 23:55
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 A jazz hercegnője, Diana Krall novemberben újra Budapesten lép fel!         Megjelent: 2012. február 17. péntek 18:05
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

 Sunstorm - Emotional Fire (2012, Dionysosrising)

Megjelent: 2012. február 17. péntek 18:00
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Nos, kedves gyerekek, üljetek ide körém! Ma este Linquito bácsi mesél nektek. Hej, bizony sok víz lefolyt a Hudson folyón, mióta én a színpadon állok! Tudjátok, én ott születtem New Jersey-ben, a folyóparthoz közel, 61 évvel ezelőtt. Gyerekként harmonikázni tanultam, később fogtam csak gitárt a kezembe, így aztán nem is lett belőlem igazi gitárhős, de az akkordok mennek! Meg a beállások. Hú, hogy feszítettem az első gitárommal! Aztán később rájöttem, hogy egész jó hangom van, és talán többre vihetem énekesként, mint sokadrangú gitárnyűvőként. Összeálltam hát egy Rick Blakemore nevű bácsival. Persze akkoriban még nem volt bácsi, jó kiállású fiatal gyerek volt, és az én kackiás bajuszomra is buktak a csajok. Buliztunk reggeltől estig, dőlt a pia, dőltek a csajok is, csak a lé nem dőlt úgy, ahogy szerettük volna. Aztán amikor a felszerelésünket is ellopták, feloszlottunk. Lecseréltem hát pár betűt a gitárosomban, és most már Ritchie Blackmore oldalán nyomtam, mint a P. Mobil, hogy: "Sokáig éljen a rock and roll!"


 Alcohol - Ambrus Zoli (IHM), az új gitáros!                        Megjelent: 2012. február 17. péntek 17:55
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Mustasch - Sounds Like Hell, Looks Like Heaven (2012, Dionysosrising)

Megjelent: 2012. február 17. péntek 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Azt tudjuk ugyebár, hogy némi southern ízt keverni tökös, dögös riffekkel nem egy rossz recept Redneckföldön - lásd Pantera, Mastodon, de ennek a trükknek a segítségével mentette át magát a Metallica is az új évezredbe. Ezzel azért is hozakodtam elő, mert a Load korszakos 'talicska találkozik a post-Sabbath stoner vonallal elég jó közelítés a svéd sludge brigád zenéjének jellemzésére, arról nem is beszélve, hogy Ralf Gyllenhammar énekes, gitáros szemérmetlenül levette még Hetfield stílusát is...


 Óvatag, Fag Cop, Catholic Spray @ 120225 - Trafik Klub         Megjelent: 2012. február 17. péntek 12:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 CLUB'68 I.M. Radics Béla @ 120223 - PeCsa Music Café         Megjelent: 2012. február 17. péntek 11:55
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Stoned @ 120217 - Szilvuplé         Megjelent: 2012. február 17. péntek 11:50
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Steve Hogarth And Richard Barbieri - Not The Weapon But The Hand (2012)

Megjelent: 2012. február 17. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ez a Marillion 52 éves énekesének, Steve Hogarth-nak és a Porcupine Tree 54 éves billentyűsének, Richard Barbieri-nek az elektronikus alapokon nyugvó első közös albuma... A megszokott epikus, költői hangulatú énekhangot csomagolta be nekünk a billentyűs a földtől teljesen elrugaszkodó ambient zenébe, amihez progresszív környezetet a hangszeres vendégeknek kellene biztosítaniuk...


 Tony MacAlpine - a CAB és a Planet X gitármágusa Budapesten         Megjelent: 2012. február 17. péntek 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 III. Kelet Underground Tehetségkutató

Megjelent: 2012. február 16. csütörtök 23:55
Szerző: pjuan
 Aktuális 

2012-ben a Kelet Underground Tehetségkutató rockzenei verseny már harmadik alkalommal bizonyíthatja elkötelezettségét a keleti régió rockzenei életének felpezsdítése és összefogása mellett. Az elmúlt két alkalmat az 50-50 zenekar több elődöntős helyszínen való (Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Karcag, Mátészalka, Szolnok) megmérettetése, egy-egy nagy érdeklődéssel járó debreceni döntő megrendezése jellemzi, melyet a szakmai zsűri áldozatos munkáján túl a közönség folyamatos megnyerése és aktív bevonása, illetve a hasznos és értékes nyeremények megléte segítik céljaink elérésében. Továbbra is egy természetes fejlődés és új helyszínek bevonása mellett, alapelveink megtartásával haladunk előre, a keleti régió zenekarainak érdekeit szolgálva.

Te jelentkeztél már? - A III. Kelet Underground Tehetségkutató versenyre a zenekari jelentkezést meghosszabbítottuk február végéig! Jelentkezz együtteseddel bátran és adj esélyt megnyerni az értékes promóciós, fellépési, tárgy és hangfelvétel nyereményeket, illetve hogy bejuthassatok a Hangfoglalás döntőjébe, és megnyerhessétek az 1 millió forint értékű fődíjat. Gyertek és próbáljátok ki magatokat! Érdemes! További információ és jelentkezés: keletunderground.hu


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Mr. Big - Defying Gravity (2017)
Az 1988–2002 között működő, majd 2009–ben feltámadó Mr. Big utoljára 2014-ben adott ki stúdió albumot ...The Stories We Could Tell címmel, amiről kétszer is írtunk annak

Tovább...
Steven Wilson - To The Bone (2017)
A 49 éves Steven John Wilson-t a Porcupine Tree feloszlása óta a Blackfield-ben és a Storm Corrosionban is hallhattuk, de mindegyiknél fontosabb a progresszív rockos

Tovább...
Alice Cooper - Paranormal (2017)
A Detroit-i születésű Vincent Damon Furnier már 69 éves, de legendás alteregója, Alice Cooper kicsit sem öregszik vele. Legutóbbi szólólemezét 2011-ben adta ki Welcome 2

Tovább...
P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)
A bonobók konfliktusaikat nem agresszíven, hanem szexszel oldják fel (forrás: Wikipédia). A Majmok bolygója óta sejtettem, hogy a csimpánzok néha többre képesek, mint

Tovább...
Sleepless - interjú Lucsányi Milánnal (2017)
Szia Milán, jó négy éve faggattalak titeket utoljára, úgyhogy témánk akad bőven, de kezdjünk az egyik legfontosabb aktualitással.

Tovább...
Koncertek 2017. szeptember 26. és 2017. október 12. között:

Klipmánia