×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Táncháztalálkozó 2018

Megjelent: március 07. szerda 12:05
Szerző: jazz
 Kultúra 

Harminchetedik alkalommal rendezik meg az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2018. április 13-15. között, közel 2500 közreműködővel, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga, a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok. Az Aréna kisebb-nagyobb termeiben is folyamatosan várják az érdeklődőket a párhuzamosan futó programokkal... Subcortic, Salvus @ 2018. március 10. - Ikon         Megjelent: március 07. szerda 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Stone Broken - Ain't Always Easy (2018)

Megjelent: március 07. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Stone Broken egy 2013-ban, az angliai Walsall-ban - Birminghamtől nem messze - alakult hard rock négyes, aminek a 2016-os All In Time című első lemeze még saját kiadásban jött ki, de nemrég leszerződtek a Spinefarm-hoz, ahol most kijött a második lemezük Ain't Always Easy címmel. Esetükben Nickelback-szerű dallamos és férfias aréna-rockról van szó, nagy ívű kórusokkal és hasonlóan kemény gitár-groovekkal, de kevesebb digitális háttérrel... és - érdekességként - egy női dobossal!


 De Profundis - Aornos - Hymnen an die Nacht - split (2018, info)                        Megjelent: március 07. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 


 Vikidál 70 - Zeffer 60 - Ráadás @ 2018. május 11. - Barba Negra Track

Megjelent: március 06. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A nagy sikerű Vikidál 70 - Zeffer 60 - Mobilmánia 10 Aréna-buli ráadása május 11-én lesz a Barba Negra Track-ben, meglepetésekkel és ajándékokkal.

Ha megőrizted a januári koncert belépőjét, vendégük vagy erre a koncertre! Elmehetsz ingyen, de regisztráció szükséges, hiszen annyian itt nem fértek el! Részletek az eseménynél, vagy a Negrában!


 Keep Floyding @ 2018. március 10. - A38 Hajó         Megjelent: március 06. kedd 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Arany klipek a költő 200. születésnapjára!

Megjelent: március 06. kedd 12:05
Szerző: szimpatic
 Kultúra 

Hét remekbeszabott új videó készült az Arany János Emlékévre megjelent Arany Lemez-hez. Youli, Hangácsi Márton, Baron Mantis, a Tha Shudras, az InFusion Trio, a Csillag Kórus és a Face'N'Base együttesek fogalmazták meg vizuálisan is Arany művészetét...


 Rhea @ 2018. március 13. - Dürer Kert         Megjelent: március 06. kedd 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


 Blaze Bayley - The Redemption of William Black (2018)

Megjelent: március 06. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Wolfsbane és '94-'99 között az Iron Maiden énekese, Blaze Bayley 2016-ban indította az Infinite Entanglement című történetét, aminek 2017-ben adta ki a második részét Endure and Survive címmel... Most pedig itt van a trilógia harmadik felvonása is The Redemption of William Black címmel.

Ahogy az első két albumon, úgy itt is az Absolva zenekar három tagja segítette az énekest, vagyis Chris Appleton gitáros, Karl Schramm basszusgitáros és Martin McNee dobos biztosította a kellően Maiden-közeli stílust a produkciónak! És ahogy az első két lemezen, úgy itt is feltűnik vendégénekes, most épp' Chris Jericho ugrott be a Fozzy-ból!


 Underoath, Crossfaith @ 2018. június 26. - Dürer Kert

Megjelent: március 06. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A keresztény metál alapzenekara, az Underoath régóta várt új lemezével koncertezik nálunk június 26-án a Dürer Kert-ben. A floridai csapat némi leállást követően tavaly jelentette be, hogy stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék nyolcadik lemezüket. Az Erasme Me végül nemcsak nyolcadikként, de nyolc év várakozás után, április 06-án jelenik majd meg. Addig is előzetesnek itt van az On My Teeth! Felvezet a japán Crossfaith!


 Sleeping With Sirens @ 2018. május 15. - Dürer Kert

Megjelent: március 05. hétfő 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Good Charlotte előtt már bizonyító Sleeping With Sirens május 15-én főzenekarként tér vissza a Dürer Kertbe! Az egykori Rise Records-feldezett poszt-hardcore-ja ráadásul sosem hangzott még slágeresebbnek, mint az idei Gossip-on, nem csoda, hogy a dallam-érzékenységüknek még a Warner Bros. sem tudott ellenállni.

A szintlépéssel járó magabiztosság pedig a karrierük leginkább fogós dalcsokrában manifesztálódott, aminek kórusait valószínűleg a népes hazai rajongótábor együtt fogja énekeli Kellin Quinnékkel. A karrierfordító albumhoz pedig különleges turné dukál: érdemes lesz figyelni az eseményt, mert nem akármilyen kísérettel érkezik majd a kvintett.


 Red Vision, End of Paradise @ 2018. március 09. - Soul Hunter         Megjelent: március 05. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Jimi Hendrix - Both Sides Of The Sky (2018)

Megjelent: március 05. hétfő 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az biztos, hogy Jimi Hendrix élete, lemezei - Are You Experienced, Axis: Bold as Love, Electric Ladyland és Band of Gypsys -, no és halála ma is aktuális témát jelentenek... Nem véletlenül írtunk annyit róla, külön cikkben emlékezve meg különleges képességéről, a róla szóló könyvről, vagy hogy mit gondolt róla kortársa, Miles Davis...

A köré épült mítoszt nagyszerűen építik ma is a rokonai, többek között a legendás producer-hangmérnök, Eddie Kramer segítségével, aki most ismét összerakott egy többségében kiadatlan műsort Both Sides Of The Sky címmel. A lemezen 13 stúdiófelvétel szerepel, tízet még nem hallhattunk belőle. 1968-1970 között rögzítették őket, Stephen Stills és Johnny Winter is feltűnik köztük. Ez az album a harmadik része annak a 2010-es Valleys of Neptune-val megkezdett trilógiának, ami a gitáros legjobb - eddig a fiókok mélyén porosodó - kiadatlan dalait tartalmazza! És Kramer most is szinte csodára volt képes!


 Havok, Darkest Hour @ 2018. április 10. - Dürer Kert

Megjelent: március 05. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Phoenix Music Hungary és a Planetnoir Industries bemutatják: az amerikai Havok, Darkest Hour és Cephalic Carnage, illetve az ausztrál Harlott zúzza szét április 10-én a Dürer-t! Kell ennél többet tudni?Összesen 93.818.315 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Road To Jerusalem - Road To Jerusalem (2018)

Megjelent: március 05. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Road To Jerusalem egy Led Zeppelin-klón hard rock zenekar, amit - amerikai énekessel kiegészülve - 2016-ban, Koppenhágában alapítottak ismert extrém zenészek. Michael Skovbakke gitáros a Konkhrá-ból érkezett, ahol Per Möller Jensen dobos is megfordult, de őt inkább a Haunted-ből szokás ismerni, legutóbb pedig az Evocation-ban tűnt fel.

A csapatban a basszusgitáros Andreas Holma a legismertebb zenész, ő a Hypocrisy-ben, a Scar Symmetry-ben - és session tagként - a Soilwork-ben is megfordult korábban. A régimódin jammelős hard rock dallamaihoz kötelező "klasszikus" énekhangot választani, a kevésbé ismert Josh Tyree mindenképpen rendelkezik ilyennel, mégpedig egy izgalmasan Plant-közelivel, ami tökéletesen illeszkedik a Road To Jerusalem elképzeléseihez!


 Rockstars Not Dead @ 2018. március 23. - Dürer Kert

Megjelent: március 05. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Emlékszel rá? is átélted? Hiányzik? Hallottál róla? Minden vágyad korzózni a Sunset Stripen? Tudni akarod, mi kezdődik úgy, hogy: Günter, Glieben, Glauhen, Globen? Ülj be velünk lelkünk DeLorean-jébe, hagyd, hogy elrepítsünk a nagy hajak, színes göncök, fények és a legóriásibb, legkirályibb zenék világába!


 Satyricon, Suicidal Angels @ 2018. március 20. - Dürer Kert

Megjelent: március 04. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Pályafutásának újabb mérföldkövéhez érkezett a black metal meghatározó zenekara, a Satyricon: tavaly ősszel jelent meg kilencedik stúdiólemezük, Deep Calleth Upon Deep címmel. Az albumot március 20-án mutatják be a Dürer Kert-ben, egy görög thrash metal csapat, a Suicidal Angels kíséretében.

A Satyricon két tagra épül: Sigurd "Satyr" Wongraven énekes-gitárosra és Kjetil-Vidar "Frost" Haraldstad dobosra. Új lemezük Oslóban és a kanadai Vancouverben készült, Anders Odden turné-basszusgitáros, valamint az Oslói Filharmonikusok néhány tagjának közreműködésével. Mike Fraser hangmérnök is besegített, aki a 2006-os Now, Diabolical című lemeznél is szerepet kapott. Az új lemezen található To Your Brethren In The Dark című tétel videója itt látható!


 Piramis - rosszul lett a koncerten Nemcsók János (2018)

Megjelent: március 04. vasárnap 18:00
Szerző: szimpatic
 Aktuális 

A Piramis közleménye a 2018. március 03-i koncerten történtek miatt: "Kedves Rajongók! A tegnapi budapesti koncertünkön Csoki - Nemcsók János - sajnos rosszul lett, így az utolsó dalban már nem tudott a színpadra lépni! Hálásan köszönjük a szervezőknek és a helyszínen biztosított mentőszolgálatnak a gyors, precíz és kimagasló szakmai hozzáállást! Csokinak most pihenésre lesz szüksége. Nagyon jól esett neki az a sok aggódás és jókívánság, amit közvetítettek felé! Jobbulást kívánunk neki!" - Piramis zenekar. (A Blikk úgy tudja, hogy az 54 éves énekes szívrohamot kapott. Innen is jobbulást kívánunk neki!)


 Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)

Megjelent: március 04. vasárnap 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a népzene értékét. Persze lehetne ez a szimbiózis progresszív, ám határozottan tagadom, hogy lenne olyan destruktív eleme, mint a lakodalmas rocknak, ami egyébként sem a népzenéből, hanem a műzenéből táplálkozik...


 The Bloody Beetroots @ 2018. július 19. - Budapest Park

Megjelent: március 04. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Támad az olasz elektronika – sztárparádés új lemezét hozza a Budapest Park-ba július 19-én a Bloody Beetroots!Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Oceans of Slumber - The Banished Heart (2018)

Megjelent: március 04. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az Oceans of Slumber 2011-ben alakult Houston-ban, ez a The Banished Heart a harmadik teljes anyaguk. A szendergés óceánjai névnek megfelelő a zenéjük, amiben progresszívan csavarodnak össze a belassult death-doom-groove metál témák a pszichedelikus drámával, amit Cammie Gilbert nevű - mély hangú - énekesnőjük tölt meg szívhez szóló pop-dallammal és érzelemmel! Ráadásul a Banished Heart még izzasztóan komplex is lett...


 Kerekes Band - C64 Remixes (2018, info)                        Megjelent: március 04. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Carnival Youth @ 2018. április 16. - Dürer Kert

Megjelent: március 03. szombat 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Elhozza a tavaszt a Carnival Youth! A lett zenekar szerethető indie-folk dalaival seperc alatt belopja magát a szívedbe, hiszen zenéjük olyan, mint egy tavaszi bolondozás a barátokkal: feltölt és mosolyt csal az arcodra. A fiatal csapat már többször megörvendeztette a hazai közönséget, most pedig április 16-án egy igazi tavasznyitogató koncerttel térnek vissza hozzánk a Dürer Kertbe!


 Rómeó Vérzik - Örökké álom (2018, klip)                        Megjelent: március 03. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Reach - The Great Divine (2018)

Megjelent: március 03. szombat 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Reach egy a svédországi Stockholmban, 2012-ben alakult AOR-hard rock csapat. A fiatal srácok 2015-ben mutatkoztak be Reach Out To Rock címmel, a nyolcvanas éveket idézően dallamos pop-rock műsorral.

Azóta Ludvig Turner gitáros és Marcus Johansson dobos alaposan átalakította csapatát. Távozott Alex Waghorn énekes és David Jones basszusgitáros, utóbbi helyére Soufian Ma'Aoui került, a gitáros pedig átvette a frontember szerepét... A H.e.a.t billentyűs Jona Tee produceri segítségével a The Great Divine című második lemezüket trióban rögzítették, modernebb, Muse-közeli slágerekkel teletömve a műsorukat!


 Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz - Ragtime (2018, info)                        Megjelent: március 03. szombat 12:00
Szerző: jazz
 Hírek 

 Marco Mendoza - Viva La Rock (2018)

Megjelent: március 03. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 54 éves mexikói-amerikai Dead Daisies basszusgitáros, Marco Mendoza Dániában készítette régóta várt harmadik szólólemezét, a Viva La Rock-ot, amit március 04-én nekünk is bemutat.

Az albumot Soren Andersen-nel készítette, akivel Glenn Hughes és Mike Tramp is dolgozni szokott, utóbbi csapatából feltűnik Morten Hellborn dobos is, de maga Tramp is beugrott a lemezre vokálozni... A másik vendég az egykori Dead Daisies-es kolléga Richard Fortus, aki a Guns N' Roses-ban dolgozik manapság újra... A végeredmény laza és bulis hard rock jammelés lett, slágeres örömzene, amit jó kedvűen gyártottak és jó kedvet okoz a hallgatóinak is!


 Joe Bonamassa @ 2018. június 14. - Budapest Park

Megjelent: március 03. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Új albumával tér vissza Magyarországra a blues-rock legenda, Joe Bonamassa! Az énekes-dalszerzőt, és nem mellesleg gitárvirtuózt jelölték már Grammy-díjra, lemezei sorra a Billboard listán landolnak, de töltötte már meg a Royal Albert Hallt is. Június 14-én új lemezével tér vissza hazánkba!


 Six Feet Under @ 2018. május 30. - Dürer Kert

Megjelent: március 02. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Lemezismertetők 

Májusban tíz állomásos miniturnéra ruccan át Európába a floridai Six Feet Under. A zenekart alapító frontember, Chris Barnes - aki a Cannibal Corpse első frontembere is volt - brutális tavaszt ígér a német, cseh, osztrák és szlovák állomásokra ellátogatóknak, és persze Budapest sem marad ki a sorból: az 1993-óta működő death metal zenekar május 30-án érkezik a Dürer Kert-be, hogy bemutassák a 2017-es, Torment című friss albumot.


 Gate69 - Hungry EP (2018, info)                        Megjelent: március 02. péntek 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Lénárd László - interjú 4. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Operation: Mindcrime - The New Reality (2017)
És Geoff Tate és az Operation: Mindcrime története újra itt, az énekes folytatja a harcát a Queensryche még megmaradt rajongóiért! A

Tovább...
Black Label Society - Grimmest Hits (2018)
Az 51 éves Zakk Wylde nemrég visszatért Ozzy csapatába, most pedig a saját southern-groove metálos formációjának, a Black Label Society-nek is

Tovább...
Machine Head - Catharsis (2018)
Az 1991-ben, a kaliforniai Oakland-ben alakult Machine Head a groove-thrash metal egyik legsikeresebb képviselője, 3 milliónyi lemezt adtak el világszerte. A Robb Flynn

Tovább...
Septicflesh - Codex Omega (2017)
Az eredetileg 1990-ben alakult csapat a görög black metal színtér egyik legrégebb óta aktív, egyben legsajátosabb zenekara. Noha az új évezred elején egy rövid időre

Tovább...
Koncertek 2018. március 17. és 2018. április 02. között: