×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 KISS Forever Band koncert a Zöld Pardonban         Megjelent: 2004. július 12. hétfő 18:06:22
Szerző: special
 Koncertmenü 


 Öregrocker a fesztiválon

Megjelent: 2004. július 12. hétfő 18:03:29
Szerző: bcsaba
 Interjúk 
Június 16-19 közt Debrecenben a Vekeri tónál rendezett fesztiválon ismerkedtem egy kicsit, főleg az érdekelt, hogy a 40-esek elszórt képviselői mit keresnek ott. Így ismerkedtem meg és készítettem riportot e korosztály egyik képviselőjével.

 Convoy - Possibilities

Megjelent: 2004. július 12. hétfő 18:00
Szerző: bcsaba
 hard.fplanet.hu   Lemezismertetők 
Nemrég Jánoshidán a nyári mezőny legérdektelenebb rockfesztiválján láttam a Convoy zenekart, megtetszett ahogy és amit játszottak, gyorsan megszereztem tavaly magánkiadásban megjelent albumukat. Címe: Possibilities. 10 markáns, egymástól jól elhatárolható, mégis egységes stílusú szám. Erős album, 51 perc, töltelékszámok nélkül. A magyar mezőnyben a néhai Mood együttes által elindított vonalat viszik tovább, stílusuk valahol a talán a grunge és a metál ötvözete, de a klasszikus rockzene óriásainak hatása, főleg a Black Sabbathé egyértelműen tettenérhető. Ezt egyébként nem is tagadják, az album kis füzetének hátlapján fel is sorolják azokat a zenekarokat, amelyek hatottak zenéjükre. A gyökerek azonban nem csökkentik a produkció frissességét. A dalok angol nyelvűek, amit én nem tartok szerencsésnek, viszont elfogadom azt az érvelést, hogy a rockzene nyelve az angol, és a legautentikusabb hangzás így érhető el.

 STRATOVARIUS fellép a Finn ANKKAROCK fesztiválon...                        Megjelent: 2004. július 12. hétfő 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


 Szélesített látókör

Megjelent: 2004. július 12. hétfő 18:00
Szerző: balp
 Kultúra 
ALMÁR IVÁN
A SETI SZÉPSÉGE
KUTATÁS FÖLDÖN KÍVÜLI CIVILIZÁCIÓK UTÁN
Bolti ár: 1295 Ft
Kiadó: VINCE KIADÓ ÉS KERESK. KFT.
Oldalak: 196
Kiadás éve: 1999


Ismertető
Ez a kötet nem a fantázia terméke, hanem egy ténylegesen működő izgalmas, számos tudományág látókörét átfogó kutatási téma bemutatása. E könyv mindazoknak szól, akik arra kíváncsiak, hogy miként kereshetek tudományos eszközökkel idegen civilizációk az égen.


 NOVEMBERS DOOM leszerződött a THE END RECORDS-hoz                        Megjelent: 2004. július 12. hétfő 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 LAMB OF GOD: új dal on-line                        Megjelent: 2004. július 12. hétfő 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 LUDICRA: letölthető új dal...                        Megjelent: 2004. július 12. hétfő 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


 AVP - Catwoman - BLADE3 - filmekről

Megjelent: 2004. július 12. hétfő 03:04:31
Szerző: szimpatic
 Kultúra 
Új ALIEN VS PREDATOR - THE SUN TRAILER:


trailer_1.mov
trailer3_m480.mov
exclusive_m480.mov

apple.com


Bemutató: 2004. augusztus 13.

Hivatalos honlap: avp-movie.com


 LOS CANARIOS - Ciclos (1974)

Megjelent: 2004. július 12. hétfő 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Megjelenés éve: 1974
Lakhely: Spanyolország
Stílus: szimfonikus progreszív rock, konceptalbum; klasszikusrock / adaptáció
Honlapjuk: itt
A lemez a Top 50 "e-Prog" album között van az e-prog.net listáján.

Ez az ismeretlen spanyol neoprogresszív banda 1968-ban adta ki első lemezét. Négy lemezük jelent meg összesen, ez a sorban az utolsó. 1974-et írunk. Gyakorlatilag ekkor alakul ki ez a "szimfonikus átirat", mint műfaj. Ekkoriban adja ki az ELP a ma már sokkal ismertebb "Pictures at an Exhibition" lemezét. A spanyol banda is ebben a műfajban készíti lemezeit. Ezen az eredetileg dupla bakeliten nem mást tűztek ki célul, minthogy VIVALDI Négy évszak ("Four Seasons") című művét írják át a progresszív rock műfajára. Kevesen ismerik ezt a lemezt, pedig a műfaj egyik klasszikusan magasfokú alkotása, mind művészi színvonalt tekintve, mind zenei alázatot, mind zenészi kvalitásokat tekintve. Azt hiszem, hogy hazánkban még nem jelent meg a bandáról, és erről a lemezről sem elemzés. Itt az idő pótolni ezt a hatalmas hibát! A lemezt különben is nemrég adták ki, felújjítva. Megérdemelte!


 AS I LAY DYING - Beneath The Encasing Of Ashes

Megjelent: 2004. július 12. hétfő 00:00
Szerző: Gergely
 Lemezismertetők 
2001 Pluto Records
Honlapjuk: asilaydying.com Érdekességképpen: Tim Lambesis rövid ideig a texasi Society's Finest-ben is tiszteletét tette.

Az As I Lay Dying akkor tűnt fel a Pluto Records-nál, amikor a kiadó éppen hiányt szenvedett szigorú csapatokban. (Márpedig annak idején éppen a Pluto volt az, aki 'ránk szabadította' a Society's Finest 'Private Conflicts...' EP-jét, a Luti-Kriss-t, vagy a Travailt).


 FOR MY PAIN...: A Finn kislemez eladási lista nyolcadik helyén...                        Megjelent: 2004. július 12. hétfő 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Cry Free - Jánoshida 2003.08.23. Rock Shock Fesztivál

Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 18:00
Szerző: bcsaba
 hard.fplanet.hu   Koncertbeszámolók 
A Convoy, a Polly Is Dead és még néhány kisebb zenekar társaságában főprogramként este 10-től a Cry Free lépett fel Jánoshidán egy kis rockfesztiválon. Először láttam őket, a magyar Deep Purple Cover Bandet.

 ''Oly távol, messze még a cél...''

Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 18:00
Szerző: balp
 Kultúra 
CAVELOS, JEANNE
A CSILLAGOK ÚTJÁN

bolti ár: 2290 Ft
Kiadó: ATHENAEUM 2000 KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak: 218
Fordító: STEINBACH JÚLIA - MICSIK TAMÁS
Kiadás éve: 2001


Ismertető
Jeanne Cavelos izgalmas könyvében bemutatja, hol áll a tudomány ma, mit tudunk a bolygókról, az életről, az érzékelésről, a mesterséges intelligenciáról, a pszichikai képességekről. Választ próbál adni azokra a kérdésekre, amelyeket a Csillagok háborúja, a világszerte népszerű film-trilógia felvethet a tudományos érdeklődésű nézőkben.


Összesen 91.307.548 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! PAGANIZER: letölthető új dal...                        Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 RE:IGNITION: új demos dalok on-line                        Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 CALLENISH CIRCLE: korai felvételek kiadása...                        Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Meshuggah - I (EP)

Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Nem szokásom EP-kről írni, de ez az össze-vissza 1 dalos, 21 perces EP olyan tömény és komplex és kőkemény thrash - jazz zenét tartalmaz, hogy az megéri, hogy foglalkozzam vele behatóbban.


 ANTITHESIS - Antithesis

Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 00:00
Szerző: Gergely
 Lemezismertetők 
1999 Intromental
Honlapjuk: antithesismusic.com Érdekességképpen: A bandát Sean Perry és Paul Konjicija alapította, a többieket újsághirdetés feladása révén kutatták fel.

A clevelandi (Ohio, USA) Antithesis első lemeze a zenekar nevét viseli magán címként, és meglehetősen zavaros körülmények között látta meg a napvilágot. Miután az első nyomás kifogyott, újra felvették az anyagot, ezúttal egy másik gitárossal Sean Perry oldalán. (Az ügy érdekessége, hogy később végül az eredeti gitáros váltotta Tom Guignette-et.) Az újrakiadást némileg megváltozott borítóba is csomagolták egyébként. Az lemez hangzása annak ellenére egész jó, hogy egy független kiadvánnyal van dolgunk, kiadói háttér nélkül. A hangszerek arányosan szólnak, a gitárok 'harapnak', az énekes Ty Cook hangja is jól érvényesül a keverésben, egyedül talán a dob lehetne valamivel jobb, bár lehet, hogy túl sokat várok egy saját kiadású bemutatkozó korongtól. És ami a lényeg: maga a zene a legmagasabb elvárásoknak is eleget tesz. Amolyan komplex amerikai power metalt hallhatunk, amelyen némileg érezhető az a fajta progresszív hatás, ami a következő korongon jut majd teljességre.


 A Pop énekes BRANDY és az IRON MAIDEN dala...                        Megjelent: 2004. július 11. vasárnap 00:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Éledező Barbaro...

Megjelent: 2004. július 10. szombat 19:41:23
Szerző: pjuan
 Aktuális 

5 éve semmi hír hazánk legjobb etno-alter-rock bandájáról (zenéjében a balkán hatás is hallatszik). De most, az eddig 2 lemezt megjelentető, ma már kultikusnak számító banda (az első 1990-ben I. címen, a második 1994-ben II. címmel) dobosa Herpai Sándor aktivizálta a társulatot. A banda, a hírek szerint nem az eredeti felállásban fog ismét dolgozni. Jelenleg: Cziránku Sándor (gitár, játszott korábban a Gépfolklórban is), Herpai Sándor (dob, a V' Moto Rock egykori dobosa), Both Miklós (ének/gitár), Zsoldos Tamás (basszusgitár), és állandó vendégként Barcza Gergely (fúvós) alkotja a Barbaro-t. Az ex- sámánénekes Tzortzouglu Georgios (Yorgos) jelenleg a Balkan Fanatik elektro-folk banda tagja, de festőkén is aktív. Feladatait ezentúl Both Miklós (énekes/gitáros) fogja átvállalni, aki eddig a Kárpát Möbiusban zenélt hazánk talán legegyénibb gitárosával Cziránku-val, és jelenleg is tagja a Magura zenekarnak is. Bővebben, a már működő honlapjukon: barbaro.hu


 Megjelent 'A' P. Mobil könyv

Megjelent: 2004. július 10. szombat 18:00
Szerző: bcsaba
 hard.fplanet.hu   Kultúra 
Egy teljesen szokatlan és reményeim szerint úttörő kiadvány fog hamarosan a boltokba kerülni, ugyanis megjelent Sárvári Vilmos hivatalos P. Mobil könyve "Örökmozgó lettem" címmel. Úttörő, mert ilyen igényességű kiadvány magyar zenekarról még nem jelent meg.

 Honnan jövünk???

Megjelent: 2004. július 10. szombat 18:00
Szerző: balp
 Kultúra 
A NAP GYERMEKEI
EREDETÜNK TÖRTÉNETE
Bolti ár: 3400 Ft
Kiadó: TYPOTEX KFT.
Oldalak: 366
Kiadás éve: 2001
Fordító: PIRÓTH ATTILA


Ismertető
Honnan jövünk? Hogyan alakult ki a Nap és a Föld? Ezek a kérdések évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget, ám a tudomány csak mostanában jutott el a pontos - és gyakran meghökkentő - válaszok küszöbére. Az űrkutatás megindulását követő harminc év alatt többet tudtunk emg Naprendszerünk égitesteiről és eredetéről, mint az azt megelőző harminc emberöltő alatt.

 STEEL PROPHET: audio részletek on-line                        Megjelent: 2004. július 10. szombat 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Képek a Belga GRASPOP METAL MEETING 2004-ről.                        Megjelent: 2004. július 10. szombat 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 AMAGORTIS: elkészült a bemutatkozó lemez.                        Megjelent: 2004. július 10. szombat 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 SATRIANI, VAI, FRIPP koncert Nottinghamban: képek on-line                        Megjelent: 2004. július 10. szombat 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 The Darkness - Permission to Land (2003)

Megjelent: 2004. július 10. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Hippi kultusz, avagy a Nagy Rock And Roll Svindli!? - Jut eszembe 2003. egyik legsikeresebb brit rock bandájáról, és annak lemezéről. A banda és a lemez dalai ismerősek lehetnek bármely zenei televízió képernyőjéről. A lemezről kimásolt kislemezek (Growing On Me, Get Your Hands Off My Woman és I Believe In A Thing Called Love) sikere sem méltatlan, de ez a nagylemez is vissza repíti a hallgatót a kultikus hard rock '70-'80-as évekbe. Mindennek megkapjuk a maivá alakított változatát, amit annyira szerettünk abban a korban. Kapunk egy nagy adag AC/DC-t, meg Led Zeppelint, meg kis adag csajozós-amerikás glam rockot, a 'la Poison, meg egy kis adag Def Leppard féle refrénkezelést. Kultikus lemez ez a maga módján. Nem kellene olyan gyorsan elfelejteni.


 ANTESTOR - The Return Of The Black Death

Megjelent: 2004. július 10. szombat 00:00
Szerző: Gergely
 Lemezismertetők 
1998 Cacophonous Records
Honlapjuk: durling.com/antestor Érdekességképpen: Az Antestor annak idején még mint Crush Evil kezdte meg tevékenységét.

Az Antestor jól ismert név a keresztény extrém metal kedvelőinek körében. A norvég banda úttörőként egyike volt az elsőknek, akik a black metalhoz, mint zenei irányzathoz keresztényként is sikerrel tudtak hozzányúlni. Már a 'Martyrium'-on is akadtak black metalos dalok, ám egyrészt az még nem volt igazi black metal album, másrészt meg sem jelent annak idején, mivel a kiadó (a Morphine Records) megszűnt.


 Interjú Barbaró Attilával

Megjelent: 2004. július 09. péntek 18:00
Szerző: bcsaba
 hard.fplanet.hu   Interjúk 
Augusztus 15-én Máriapócson a híres katolikus kegyhelyen papszentelést tartottak a könnyező Máriakép templomában. Kis szervezési hiba volt, mivel ekkorra lett volna Junkieskoncert a templom előtti téren, de így áttették a helyi művházba a bulit. A buli előtt beszélgettem Barbaró Attilával, a gitárossal.

          

Ajánló

Ez is érdekelhet

Pócs Tamás Tompox - interjú 2. rész (2017)
Pócs Tamás Tompox a Szintézis, VHK, a Pókderby, a Csiga-Biga, a Solaris, Napoleon Boulevard, a Progress és a Tompox basszusgitárosa,

Tovább...
Mini Acoustic World - Bartók on Rock (2017)
Egy Mini világ újra írja a történelmet! Valami egészen furcsa dolog történt 2017. október 03-án délelőtt 11 órakor. Egy igazán fantasztikus zenekar

Tovább...
Lévai Balázs - Beállás (2017, könyv)
Lévai Balázs a magyar elektronikus média látható részének talán legjobb nevű rockszakértője. Kiváló műsorai - például a Dob + Basszus - egyfajta

Tovább...
Elhunyt George Young (1946-2017)
A leginkább producerként ismert George Young a skóciai Glasgow-ban született 1946. november 06-án. Zenész karrierjét már Ausztráliában építette az Easybeats-ben, ahol 1964-'69

Tovább...
Beatrice - dosszié - Nem kell semmi! (1981, Jövő Mérnöke)
Amikor a Beatrice újjáalakult, Feróék mind zene - szövegvilág, mind felállás szempontjából a klasszikus, 1979-es korszakhoz tértek

Tovább...
Klipmánia