Porcupine Tree - Deadwing

Megjelent: 2005. április 05. kedd 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Kiadó: Warner Music
Honlapjuk:porcupinetree.com
Lemez oldala:deadwing.com
Stílus: Progresszív Rock

Még szerencse, hogy az ember egyszerre több zenekarba is szerelmes lehet, a magánéleti szerelemmel ellentétben. Talán észrevettétek már az írásaim számosságából, hogy nekem körülbelül 2000 óta az egyik nagy szerelmem Porcupine Tree, illetve a csapat "agyának", Steven Wilson-nak a projetjei. A cikkek sora azzal indult, hogy Steven vendégszerepelt az OPETH utóbbi két lemezén (deliverance, damnation), ami körülbelül azt jelentette, hogy minden underground újságíró felkapta a fejét. Nagy keresgélés után kezdődött a Porcupine Tree szerelem a lightbulb sun lemezzel és kritikával, de az igazán nagy belehabarodást az In Absentia lemez, és természetesen a kritika hozta. Steven zsenialitására jellemző, hogy amihez csak hozzáér az remek lemezt eredményez. Így a fokozódó érdeklődést kihasználva sorra project bandákban nyomul, a BLACKFIELD - I , és a nagyon régen futó No-Man csapat - Together we're stranger lemeze sem kerülte el a "felpontozást". A Deadwing felvétele még tavaly októberben zárult le, és a kiadó többször is elhalasztotta a kiadását. A lemezhez kapcsolódó honlap már régen üzemel, és egyre több hír is érkezik bővített, extra kiadásokról, meg a rockosabb Shallow című dal kislemezes (rádióssá alakított) változatáról, a Lazarus EP-ről, azokról, amikről most itt a kritikámban szót szeretnék ejteni! SNÉTBERGER FERENC - szóló gitáros koncert         Megjelent: 2005. április 05. kedd 00:00
Szerző: o-porat
 Koncertmenü 

 Fókuszban: Glenn Kaiser

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 18:00
Szerző: Gergely
 Interjúk 

Glenn Kaiser méltán nevezhető a keresztény rock 'nagypapájának'. Azóta, hogy 1971-ben útjára indult a Resurrection Band (más néven Rez Band, vagy egyszerűen csak Rez), albumok sokasága áll a háta mögött, de az időközben nagypapává érett örökifjú muzsikus továbbra is aktívan készíti a jobbnál jobb lemezeket szólóban, barátokkal közösen, vagy éppen a Glenn Kaiser Band nevével fémjelezve. Glenn Kaiser azonban mindemellett jóval több is, mint zenész - erről is szó esik majd az interjúban.


 Mötley-szörnyek - interjú 1991-ből, második rész

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 18:00
Szerző: RockPower
 Interjúk 
Katt az első részhez.

A Mötley Crüe nyitotta meg az 1984-es doningtoni Monsters Of The Rock showt, olyan társaságban, amelyet sokan azóta is felülmúlhatatlannak tartanak a fesztivál történetében. Utánuk következett az Accept, a Y and T, Gary Moore, Ozzy Osbourne, Van Halen és az élenjáró AC/DC. Nikki emlékezik...


 2005.04.29 Kisvárda Várszínpad         Megjelent: 2005. április 04. hétfő 17:32:33
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

 The Rockband: koncert, vendég: Tunyogi         Megjelent: 2005. április 04. hétfő 17:30:06
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

 MASCOT újdonság:                        Megjelent: 2005. április 04. hétfő 17:26:24
Szerző: pjuan
 Hírek 

 SZEG HÍRLEVÉL - 2005. ÁPRILIS

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 17:23:19
Szerző: pjuan
 Aktuális 
Új klip, werkfilm

Szia! Elkészítettük új klipünket az új maxit nyitó Hope for the best című dalra. A filmet Jozsó ötleteiből a debreceni PixelFilm stábja készítette. Tokay Péter, Rusvai Roland és társaik egy olyan látványvilágot teremtettek, amelyet eddig még hazai zenekar videojában nem láthattál. Bízunk benne, hogy Neked is elnyeri a tetszésed. A klip premiere a VivaTV MegaWatt című műsorában lesz, valamint elcsíphetitek a Fix TV-n is. Akik nem bírják ki addig, azok pedig az alábbi linkekre kattintva megnézhetik honlapunkról az "Így készült: Hope for the best" c. összeállítást és természetesen a kész videót is.


 Elmarad a ma esti UNDYING , BRIDGE TO SOLACE koncert.

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 17:20:27
Szerző: pjuan
 Aktuális 
Elmarad a ma esti (április 4. ) UNDYING , BRIDGE TO SOLACE koncert a Süss Fel Napban, a hetvegen tortent sajnalatos esemenyek miatt.

 Az Aljas Kúszóbab Együttes Hivatalos Hírlevele - 2005 április

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 17:18:08
Szerző: pjuan
 Aktuális 
RÁDIÓRIPORTTAL KEZDTE AZ ALJAS KÚSZÓBAB A DEBRECENI BOLONDOK NAPJÁT!

Április elsején az Aljas Kúszóbab legénysége hatalmas bolondoknapi babbulival indította el a 2005-ös évet. A zenekar nemcsak egy hatalmas koncertet adott a kelet-magyarországi lelkes rajongóknak, hanem a FRISS RÁDIÓ stúdiójába is meghívták és mikrofonvégre kapták a fiúkat. Az elképesztő képes beszámolót megtekinthetitek az együttes honlapján. Mindeközben több rádióadó is felvette a kapcsolatot az egyre népszerűbb együttessel, így a jól ismert babnóták közül párat Te is elcsíphetsz az éterből.

 Eric Singer újra az Alice Cooper Band tagja.                        Megjelent: 2005. április 04. hétfő 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 AL DI MEOLA & LEONID AGUTIN - Cosmopolitan Life                        Megjelent: 2005. április 04. hétfő 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Szülinapi koncert !

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 00:55:27
Szerző: o-porat
 Aktuális 
Immár harmadszor ünnepelheti a születésnapját a Keleti Front...

 Nemesis 2002. VI. 14. Pecsa

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 00:00
Szerző: bcsaba
 Rockmúzeum 
Szeretem az előzenekarokat megnézni. Így megismerhet olyan jó zenekarokat az ember, akiket egyébként sosem nézne meg külön. Így voltam ezen a napon is a P. Mobil előzenekarával a Nemesis-szel. Azóta évente egyszer megnézem őket. Kicsit olyan Dream Theatre-ös a dolog, bár az ilyen kijelentések veszélyesek. A Nemesis biztos nem örülne az összehasonlításnak, a DT rajongók meg rendőrért kiálltanak. Mindenesetre ezen a napon engem meggyőztek, hogy jó zenekar és érdemes volt aznap este nem a Barátok köztet nézni (amivel egyébként semmi bajom) és nem TNT-re menni a Kisstadionba (amivel annál inkább vannak kifogásaim)


Összesen 89.372.990 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Mastodon - Leviathan

Megjelent: 2005. április 04. hétfő 00:00
Szerző: Nothing
 Lemezismertetők 
Korábban még nem találkoztam az atlantai Mastodonnal. Jelent már meg néhány lemezük, két tag a Today Is The Dayben is megfordult - amivel viszont szorosabb ismeretség köt össze. A Mastodon nem beteg, mint Steve Austin zenekara, "csak" szokatlan. A szövegek ezúttal a klasszikus Moby Dick történetet mesélik el. Mindig is létezett egy perverz vonzódásom a tengerhez és a tengeri állatokhoz(na, ez talán nem teljesen igaz ];]), így érdeklődve fogadtam a Leviathant. Elsőre azt mondtam, hogy hiába van tele groteszk, kitekert témákkal az album, valahogy mégis túl normális a számomra, azonban további hallgatás után kezdem elfogadni ezt a félig józan, félig elborult hozzáállást.

 GARBAGE - Bleed Like Me                        Megjelent: 2005. április 03. vasárnap 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 Kedvenceink: PAUL McCARTNEY AND THE WINGS

Megjelent: 2005. április 03. vasárnap 18:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
Korunk emberének is kedvenc játéka a „mi lett volna, ha..." kezdetű ábrándozás. Így például: mi lett volna, ha a Beatles nem oszlik fel, vagy ha újból egyesült volna a négy liverpooli... A válaszadás is csak játék, hiszen a múltat nem lehet megváltoztatni, e törvény alól csak a történelemkönyvek képeznek olykor-olykor kivételt „ki tudja, mit hoz a tegnap?" jeligével. Mégis, kockáztassuk meg azt a kijelentést, amelyet szükség esetén vissza is vonhatunk, hogy kérdés-játékunkra a felelet a Wings működése adja. Vagyis: nagyjából ilyen lehetett volna a Beatles a 70-es években. Természetesen keményebb és szellemesebb, politikusabb és képekben gazdagabb szövegekkel, hagszerelési ötleteiben egy valamivel nagyobb tárház kincseskamrájában kutatva, kissé gazdagabb előadásmódban, de mégis, hiszen erre célzunk végig: a zene nagyjából olyan lenne, mint a Wingsé, az ének olyan, mint Paul McCartney éneke; és, amivel mindenképpen többet nyújt a Wings az anyaegyesületnél: az, hogy állandóan túrnézik, kapcsolatot tart a közönségével, amire a Beatles esetében mind ritkábban volt példa.

 Fókuszban: Bryan Gray

Megjelent: 2005. április 03. vasárnap 12:00
Szerző: Gergely
 Interjúk 

Bryan Gray. Mit is mondhatnék? Az ember, aki nélkül a jelek szerint nem nagyon létezhet keresztény szigorú zenekar. The Blamed, Left Out, Six Feet Deep, Living Sacrifice, Mortal, Klank, Crashdog, Ballydowse, Vivid, Deitiphobia - biztos, hogy kihagytam valamit. És az idei Freakstock fesztiválon láthattam új bandáját, a The Blamed Is Dead-et. Ha már mindketten ott voltunk, mikrofonvégre kaptam az amúgy roppant közvetlen muzsikust, hogy valamivel többet is megtudjunk róla és új együtteséről. Az interjú tehát nem a legfrissebb, ám úgy vélem, ma is érdemes lehet elolvasni.


 MOONSORROW - Verisäkeet (2005, Spikefarm)

Megjelent: 2005. április 03. vasárnap 12:00
Szerző: ary
 Lemezismertetők 
Forrás:
Headbanger MetalNews

"... Gyakorlatilag minden elemet újrahasznosítottak a Kivenkantaja albumról. Ugyanúgy folkos, epikus és viking. Talán kevesebb a táncos dallam, ritmus és több az agresszív black metal, a harciasság a dalokban. Nem véletlen tehát, hogy Vérversek a lemez címe..."

 UK (lista) - 2005. március 29.

Megjelent: 2005. április 03. vasárnap 00:00
Szerző: ben
 Cikkek 
Üdvözlet Londonból, ahol a friss brit kislemez eladási lista készül. 5 újdonság került a top 10-be, de a top 10-en kívül is van válogatni való! Viszont kiderül, hogy ezen a héten is történt-e változás az első helyen vagy ezúttal, idén először, sikerül-e egy lemeznek megtartani legalább két hétig a vezető pozíciót. Mindenesetre nagy volt a harc Mario, a McFly és 50 Cent között, de akkor lássuk ki is lett az első!
Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 A KISS története - 1991 - 1993: és jött a bőrkabát!

Megjelent: 2005. április 03. vasárnap 00:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 

Előzmények: 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986- 1987, 1988- 1991,

1991 a gyász éve volt. Eric Carr halála miatt a csapat egyedül a BILL AND TED'S BOGUS JOURNEY filmzenealbumon volt hallható, és csak egy dalban. De már ebben a dalban is Eric Singer dobolt. (Háttéréneklést még tudott vállalni a "róka".) A lemezen a modern KISS történelem egyik legsikeresebb dala, a feldolgozásnak számító God Gave Rock & Roll to You II került fel, amit feltettek az egyik legkeményebb lemezükre, a bosszúra (Revenge). Ebben időszakban már csak harmadik dupla koncert lemezük volt hátra...


 IV. Szóla Rádió UNDERGROUND Fesztivál - 2005. április 16. , Debrecen - Új Vigadó         Megjelent: 2005. április 02. szombat 19:30:18
Szerző: a-szz
 Koncertmenü 

 Blandish - Alhana - Sounday INC. koncert         Megjelent: 2005. április 02. szombat 18:56:25
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Tűzmadár - Stress         Megjelent: 2005. április 02. szombat 18:55:59
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Millennium tour         Megjelent: 2005. április 02. szombat 18:55:46
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 A KARTHAGO ÉL! - DVD                        Megjelent: 2005. április 02. szombat 18:00
Szerző: o-porat
 Hírek 

 A Romlás Bódulatai - MÖTLEY CRÜE - interjú 1991-ből, első rész

Megjelent: 2005. április 02. szombat 18:00
Szerző: RockPower
 Interjúk 

A Mötley Decade Of Decadence albumára beválogatott számok között van: a Live Wire, a Piece Of Your Action, a Shout At The Devil, a Looks That Kill, a Home Sweet Home, a Smokin' In The Boys Room, a Girls Girls Girls, a Wild Side, a Dr. Feelgood, a Kickstart My Heart, a Teaser (a Bolin borító a Make A Difference összeállításból), a Rock 'N' Roll Junkle (a Dr. Feelgood imprókból) és három teljesen új nóta, a Primal Scream, az Angela és a Punched In The Teeth By Love.

- Ez egy korszak vége... igen. Minden jónak vége van egyszer, nem?

- Nagyon nehéz volt, minden albumról csak két számot választottunk ki, amely képviselte azt a korszakot. Nem vettük be a Dont Go Away Mad-et, vagy a Without Yout-t, pedig sok csaj szereti. Csak egy ballada van a lemezen. Szerintem a Home Sweet Home jól reprezentálja, milyen egy lassú Mötley-szám. Hát ezt csináltuk tíz év alatt. A Too Young To Fall In Love például számunkra egy klipet meg egy kislemezt jelent, de a Shout At The Devil az, amelyről megismernek. Kislemezt akartunk belőle, de a lemeztársaság nem akarta. Akkor még nem voltak slágereink, úgyhogy nyugodtan kiadhattuk volna...


 Avril Lavigne Budapesten         Megjelent: 2005. április 02. szombat 12:00
Szerző: o-porat
 Koncertmenü 

 BLUES

Megjelent: 2005. április 02. szombat 12:00
Szerző: o-porat
 Cikkek 
1983 valószínűleg fekete évnek számít majd, ha valaki megírja a blues történetét. Olyan nagy öregek távoztak az élők sorából, mint Bob Myers, Sam Chatmon, J. B. Hutto, és - mindenekelőtt - Muddy Waters. Ezek a zenészek meghatározó szerepet játszottak a blues fejlődésében. Előadásaikon ezrek tapsoltak, lemezeiket milliók hallgatták és hallgatják ma is áhítattal.

 The Rasmus - Dead Letters (2003)

Megjelent: 2005. április 02. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Kiadó:Universal
Honlapjuk: www.therasmus.com
Megjelenés dátuma: 2003.
Stílus: softrock


2003-ban a Finnek ismét csodákra voltak képesek - körülbelül ezt a szalagcímet lehetne a Rasmus kapcsán felírni egy képzeletbeli táblára. A csapat első koncertje 1994-ben volt, és első kislemezük is 1995. decemberében jelent meg. 1996-ban Peep címmel jelent meg első nagylemezük, a teljes nemzetközi érdektelenség jegyében, mégis 1997-ben kiadták a Playboys című második lemezüket, majd 1998-ban a Hell of a Tester-t. A Hell of a Collection 2001-ben, illetve az Into című lemezük sem kavart fel semmilyen állóvizet, pedig a HIM is magával vitte turnézni. 2003. januárjában robbant a bomba: a csapat hatalmasat fejlődött, és az In the shadows kislemez olyan nemzetközi sikert ért el, hogy még a 2004-es szigeten is a nagyszínpadra röpítette őket. A hihetetlen sikert elért lemez a top 3-ban volt Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Németországban, Ausztriában, Svájcban és Franciaországban. Ebből a sorból mi sem lóghatunk ki, így 2004-ben megkapták a "A FONOGRAM - MAGYAR ZENEI DÍJ GYŐZTESEI" között "Az év külföldi modern rock albuma" megtisztelő címét. Minden jel arra utal, hogy ők lesznek azok, akik Európában megmutatják, hogy mitől lehet egy modern softrockot játszó banda igazán sikeres. Tanuljunk tőlük...


          

Ajánló

Ez is érdekelhet

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)
A bonobók konfliktusaikat nem agresszíven, hanem szexszel oldják fel (forrás: Wikipédia). A Majmok bolygója óta sejtettem, hogy a csimpánzok néha többre képesek, mint

Tovább...
David Gilmour - Live At Pompeii - a mozikban és lemezen (2017)
A néhai Pink Floyd énekes-gitárosa ősszel új koncertanyaggal jelentkezik. A legutóbbi szólóalbuma után, 2015-2016-ban turnézó

Tovább...
Europica - Part One (2017, info)
Az Europica nevű új projektet a Kárpátia tagjai alapították. 2017. július 05-én megjelent nemzeti rock válogatás lemezük Part One címmel, amire angol nyelvű feldolgozásai kerültek

Tovább...
Sleepless - interjú Lucsányi Milánnal (2017)
Szia Milán, jó négy éve faggattalak titeket utoljára, úgyhogy témánk akad bőven, de kezdjünk az egyik legfontosabb aktualitással.

Tovább...
Accept - The Rise Of Chaos (2017)
A '76-tól Accept néven dolgozó német heavy metál legenda a 2009-es újraindulása után sokáig úgy tűnt, hogy minden rendben megy tovább, hiszen Udo Dirkschneider helyére megtalálták a

Tovább...
Koncertek 2017. szeptember 25. és 2017. október 11. között:

Klipmánia