×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Devin Townsend - Synchestra                        Megjelent: 2005. december 17. szombat 12:00
Szerző: o-porat
 Hírek 


 Queensryche - Operation : Ronnie James Dio!                        Megjelent: 2005. december 17. szombat 01:15:09
Szerző: pjuan
 Hírek 

 Vanden Plas - Christ 0                        Megjelent: 2005. december 17. szombat 00:31:38
Szerző: ary
 Hírek 

 Duskmachine - The Final Fall

Megjelent: 2005. december 17. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Kiadó: Twilight
Honlapjuk: duskmachine.com
Megjelenés: 2005. 11. 14.
Stílus: Power/Thrash-Metal

Randy Black dobos neve sok bandából ismerősen csenghet. Játszott már az Annihilator, a Skew Siskin, a Primal Fear-ben is, és most saját csapatot szervezett. Saját csapatot, ami persze zeneileg hasonlít azokhoz, amikben eddig tevékenykedett. Cadaveres hír - összegzés

Megjelent: 2005. december 17. szombat 00:00
Szerző: pjuan
 Aktuális 
Igen-igen, közeledik az év vége. Egy újabb esztendő, ami a rock & roll jegyében telt. Ha egy picikét visszafelé tekintünk, akkor a következőképpen összegezhetjük a Cadaveres megalakulása óta eltelt időszakot:
volt jó néhány kellemes hangulatú bulink itthon és külföldön
szerepeltünk a Gumiszobával a BálnaVadÁszok Moby Dick Tribute-ön
felvételre került a Soul Of A New Breed, az első saját dalunk, amely megmutatta, hogy kik is vagyunk, és merre tartunk
 Virgin One énekest keres

Megjelent: 2005. december 16. péntek 23:42:26
Szerző: pjuan
 Aktuális 
A budapesti Virgin One együttes jó kiállású és fazonú frontembert keres, aki szereti a feelinges hard rock/heavy metal zenét. Zenei irány a P.Mobiltól a No-ig sok minden.

 SZEG hírlevél - 2005. december

Megjelent: 2005. december 16. péntek 23:41:14
Szerző: pjuan
 Aktuális 
HALLGASS BELE AZ ÚJ LEMEZBE!
A november 14-én megjelent SZEG II. című második lemezünk dalait összepréseltük 5 percbe, hogy aki még nem hallotta és nem olvasta a kritikákat (MHH november és heavymetal.hu), az is képet kaphasson arról, milyen is lett az új anyag. Az 5 perces SZEG II. mixet innen töltheted le!

 Facer - Ami megmaradt

Megjelent: 2005. december 16. péntek 18:05
Szerző: Navaho
 Demók 

Az az igazság, hogy ez nem hivatalos Facer lemez, kazettáról lett bedigitalizálva mp3-ba. A felvételek minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de még mindig élvezhető. A Facer egy legendás zenekar volt a tatai undergroundban, a 90-es évek elején alakult, és 97 körül oszlott fel. A banda Heavy Metal zenét játszott, fuvolával, csodálatos szövegekkel, egy remek gitárossal, és egy nagyon jó énekessel, de a zenekar többi tagja is csak dícséretet érdemel. Elég, ha csak annyit írok róluk, hogy a demóikat anno a Metal Hammerben is nagyon dícsérték, és a gitárost, Árva Gabit aranykezűnek mondták. REBELHEAD - Fightback

Megjelent: 2005. december 16. péntek 18:00
Szerző: Gergely
 Lemezismertetők 
Kiadó: 2005 Whirlwind Records
Honlapjuk: www.rebelhead.net
Érdekességképpen: A zenekar tagjai közül többen tagjai a Random Eyes nevű bandának is.

Egyfajta punkosítottabb Pantera áll talán közel a dologhoz; lényeg tehát, hogy súly és energia van itt rendesen, komoly agytornára viszont senki ne számítson. Örvendetes, hogy a kis Whirlwind Records ilyen tisztességes produktumot tudott összehozni.


 Solaris @ 2006. április 23. - MűPa         Megjelent: 2005. december 16. péntek 12:05
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

 SAPHENA - Das Leben wird zu Glas

Megjelent: 2005. december 16. péntek 12:00
Szerző: Gergely
 Lemezismertetők 
Kiadó: 2005 Whirlwind Records
Honlapjuk: www.saphena.de
Érdekességképpen: Az énekes Andi egy ideig Magyarországon tanult.

Ugyan a 'Das Leben wird zu Glas' a Saphena első albuma, korábban Brain [FAQ] néven egy EP-t és egy nagylemezt is kiadott a német banda. Az biztos, hogy igényel pár hallgatást, némi ismerkedést az album, de ha valaki szereti az ilyen mély, súlyos, groove-os, modern metalmuzsikát, és nem zavarja a német nyelv, nyugodtan próbálkozhat a 'Das Leben wird zu Glas'-szal.


 The Wallflowers - Rebel Sweetheart

Megjelent: 2005. december 16. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Kiadó: Interscope Records
Honlapjuk: thewallflowers.com
Megjelenés: 2005. május 24.
Stílus: Rock, Alternative

A zenész legendák gyermekei többnyire másodvonalban tudnak csak muzsikálni. Még, ha tehetségesek is, leginkább a szüleikhez hasonlítják őket, és ezekhez az elvárásokhoz nem szokott tartalom párosulni. Nem úgy a The Wallflowers esetében, aminek egy bizonyos Jakob a vezetője, és akinek egy bizonyos Bob nevű legenda a papája. Hat millió eladott lemez és két Grammy jelzi, hogy Jakob bluesba hajló, country alapú rockja bizony jobb, mint sok más banda hasonló próbálkozása. Ja, majd elfelejtettem Jakob teljes nevét leírni: Jakob Dylanről és csapatáról lesz most röviden szó!


 NODES OF RANVIER - The Years To Come

Megjelent: 2005. december 16. péntek 00:00
Szerző: Gergely
 Lemezismertetők 
Kiadó: 2005 Facedown Records
Honlapjuk: nodesofranvier.com
Érdekességképpen: Az énekes Nick eredetileg basszusgitározott a zenekarban.

Új az énekes, a zene viszont nem nagyon változott, akinek az eddigi anyagok tetszettek, annak ez is be fog jönni. Ugyanaz a lendületes, súlyos, itt-ott metalos, dallamos hardcore, mint volt. A Nodes Of Ranvier megint nem okozott csalódást.


 Nagyon fasza bulik a hétvégén...         Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 18:05:22
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 


Összesen 97.577.578 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Queen emlékzenekar @ 2005. december 16. - Wigwam         Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 18:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 25 éves az Edda - Petőfi Csarnok, 2005. december 9.

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 18:00
Szerző: bcsaba
 Koncertbeszámolók 
25 éves az Edda
Petőfi Csarnok, 2005. december 9.


A 2005. év az Edda Műveknél az ünneplés jegyében telt, mivel 25 évvel ezelőtt 1980. április 29-én jelent meg az Edda első – azóta már legendássá vált – lemeze. A 2005-ös év azonban nem csupán a múltba tekintésről szólt, mivel megjelent a 27. album. A 2005-ös koncertsorozatnak a csúcspontja a Petőfi Csarnok volt. Ez a koncerthelyszín kiemelt szerepet játszik a zenekar életében. Legalább annyira fontos, mint a Budai Ifjúsági Park volt 1980 körül.Kicsit csodálkoztam előtte, hogy ezúttal nincs a korábbi kerek évfordulókhoz hasonló horderejű (1990. Kisstadion + Miskolc Sportcsarnok, 1995. Budapest Sportcsarnok, 2000. Kisstadion) nagy koncert. Az ok rendkívül egyszerű: szponzor, nagy kiadói háttér hiányában nagyon nagy merészség egy nagy Arénás koncertbe belefogni. És egy ilyen nagyszerű zenekarnak is megvannak a korlátai. Ezért lett egy koncert a Petőfi Csarnokban. Igyekeztek, hogy ez az este több legyen, mint egy a sok közül. Igaz kevesebb lett, mint egy gigantikus jubileumi koncert. A színpadra felrakott technika sem volt egy kiemelkedő. Jó fénytechnika, jó hangtechnika, extrák (pl: kivetítő) nélkül. De volt egy zenekar benne öt ember, akik a lehetőségekből kihozták a maximumot. A megjelenésükkel, lendületükkel életet vittek a színpadra és nagyszerű koncertet adtak. Erre a koncertre is rengeteget készültek, az idei koncertprogramot az utolsó hetekben tartott próbákon 8-10 dallal kiegészítették. Ennek az eredménye egy majdnem 3 órás, több mint 30 számos buli lett. - Írta: Horcsin Attila, Fotók: Horváth Roland

 Wisdom hírlevél

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 17:51:34
Szerző: pjuan
 Aktuális 
A szinte kivétel nélkül nagyon jó visszajelzések alapján úgy érezzük, hogy a Keep Wiseman Alive első önálló koncertünkkel sikerült többeteknek is felejthetetlen estét szereznünk november 19.-én. De persze Ti is felejthetetlen estét szereztetek nekünk azzal, hogy ekkora volt az érdeklődés a koncert iránt, még a néhány nehezen magyarázható probléma ellenére is. A koncert hangulatát hűen tükrözi néhány képünk (2 galéria is), melyeket feltöltöttünk a honlapunkra ( www.wisdom.hu ) a Galéria menüpontba.

 Elmarad a kaposvári PUNKKARÁCSONY koncert!

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 16:42:32
Szerző: special
 Aktuális 
Linka Péter küldte: "Szomorúsággal tölt el, hogy hiába tettem meg mindent a december 16.-ára meghirdetett PUNKKARÁCSONY koncert sikeréért, ez elmarad. Elismerném, ha az én hibámból történne, de most rajtam és a klubon, zenekarokon kívülálló az ok. Illetve állítólag a klub a hibás."

 Orthrelm - Norildivoth Crallos Lomrixth Urthiln

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 12:05
Szerző: -Nothing-
 Lemezismertetők 
A Dilinger Escape Plan mellett a jazzcore színtér (bár az elnevezés kissé önkényes) másik alapvető zenekara a washingtoni Orthrelm duó. Amíg a D.E.P. utolsó lemezén érezhető a törekvés egy közérthetőbb megközelítésre, emellett klippeket készítenek és olyan sztárzenekarral turnéztak, mint a Megadeth, addig az Orthrelm továbbra is az egyik legkellemetlenebb zenei "élményt" nyújtja.

 Dr. Valter and the Lawbreakers - mississippi delta nirvána

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 12:00
Szerző: bcsaba
 Cikkek 

Tisztázzuk: megszűnt blueszenekarról írni eleve kevés eséllyel kecsegtet a kortársak háláját illetően, főleg ha ezt a zenekart a népesség blues iránt eleve fogékony töredékének is csak elenyésző része ismerte fennállása idején is, megszűnése tájékán pedig a zenekar egyetlen híressé vált tagja egy kereskedelmi csatorna ismert tehetségkutató műsorában tűnik fel, igaz, ott nagyjából elsöprő jelleggel. - írta: Michelle az ellenállástólSorstársunk
Dionysosrising Blog


 Kenso - Fabulis Mirabilibus de Bombycosi Scriptis

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Kiadó: King Records
Honlapjuk: itt
Megjelenés: 2002.
Stílus: instrumentális progresszív rock, Jazz-Rock fúzió

A KENSO-t tekinthetjük Japán elsőszámú, illetve legrégebbi progresszív rock, jazz rock fúziós bandájának. 1980-ban, vagyis 25 éve adták ki első lemezüket, és ez a 2002-es produkció ezidáig az utolsó stúdió lemezük (ez után csak koncert lemezeket adtak ki). Élő hangzású, jammelős, progresszív muzsikájuk remek példája annak, hogy mennyire "helyfüggetlen" a nagyszerű zene...


 2005-12-09 Paul Di’Anno - Wigwam

Megjelent: 2005. december 15. csütörtök 00:00
Szerző: pjuan
 Koncertbeszámolók 
Bizonyára egyetlen Maiden Fan, vagy fémszívű számára sem cseng ismeretlenül ez a név: Paul Di’Anno. Az Ex-Maiden torok 09-én este közel 1,5 órán át, tartó lendületes műsorral örvendeztette meg azokat, akik kíváncsiak voltak egy kis "időutazásra". - írta és fényképezte: Crusader

 Interjú a Pannonium Orchester zenekarral

Megjelent: 2005. december 14. szerda 18:05
Szerző: Navaho
 Interjúk 
Úgy gondolom, hogy kis Hazánkban nem sok Progresszív Rock/Metal zenekar működik, de a meglévőkkel nem vallunk szégyent a külföldi színtér előtt. Sőt, nagyon sokszor sikerül is lépést tartani a kintiekkel. Szeretnék nektek egy friss és reményteljes zenekart bemutatni, a Pannonium Orchester-t. Kérdéseimre a zenekar gitárosa Váli Péter, basszerosa Fábián Csaba, énekese Torma Ákos válaszolt.

 D lista - 2005. december 12.

Megjelent: 2005. december 14. szerda 18:00
Szerző: ben
 Cikkek 
Németország a soros a passzión. Egész nagy volt a nyüzsgés a listán...

 Rockfan 2005. december 15. - műsor

Megjelent: 2005. december 14. szerda 16:07:22
Szerző: pjuan
 Aktuális 
22:10-től Rockfan a Fix Tv-n.
-vendég a Sex Action és a Tankcsapda készülve az évadzáró bulikra és új infok
-Road zenekar - Milyen volt az evük?
-Eldorado es Kormos hangszerek kisorsolasa
-játék Opeth és Tankcsapda jegyekért valamint Hammerworld ujságért és cd-ért
-Punkkarácsony és Hollywood Rose infok a Wigwam-os Guns 'n Roses showról
-Metal Bulvár, Rockgyöngyszemek és klippek


 Pénteken ismét Download Party, a Második Letöltés!         Megjelent: 2005. december 14. szerda 15:20:15
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 Terror - Blacklisted - Donnybrook - Penalty Kick januárban Budapesten         Megjelent: 2005. december 14. szerda 12:05
Szerző: pjuan
 Koncertmenü 

 CSERHÁTI PITYI EMLÉKKONCERT 2005.12.10. Szigetszentmiklós

Megjelent: 2005. december 14. szerda 12:00
Szerző: bcsaba
 Koncertbeszámolók 
Hát a hely nem éppen koncert megtartására jó, mivel kimondottan disconak lett átépítve a régi MÜV házból. Középen katlan, lépcsővel, így a színpad előtt állóktól, aki mélyebben állt semmit nem látott. Én utoljára még Tunyogi Rock Band koncerten voltam itt, még az első lemez előtt, akkor még nem volt átépítve, ülni kellett, jött a rendező, ha valaki nagyon felállt... - Írta: edömér, Fotók: Munyó.

 Khymera - A New Promise

Megjelent: 2005. december 14. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 
Kiadó: frontiers.it
Honlapjuk: danieleliverani.com
Megjelenés: 2005. 12. 05.
Stílus: AOR, Rádió Rock

2003-ban készült el ennek a project bandának az első lemeze, STEVE WALSH (Kansas, ex-Streets) énekesi közreműködésével. A csapat vezéregyénisége akkor is és most is a Genius rock operában és a Empty Tremor-ban megismert Daniele Liverani. Friss lemezén a csapatban Dennis Ward énekel (PINK CREAM 69), Dario Ciccioni (GENIUS) dobol és a tehetséges fiatal Olasz, Tommy Ermolli gitározik. A zene maradt dallamos rock, kellemes nyolcvanas évek hangulatában, olykor zseniális hangszeres tudással prezentálva...


 voltam keleten – hallucináció

Megjelent: 2005. december 14. szerda 00:00
Szerző: bcsaba
 Lemezismertetők 
( quimby: kilégzés)

az ékszerelmére szinte éterien intellektuális és mégis zsigerien mocskos ugyanakkor egyöntetű letisztultsága és a káosz amigos kevés de gyöngyszem ördögien fekete egyben mélyvörös számai után ismét mintha a korábbi albumok jerry can dance vagy majomtangó vagy diligramm útkeresőbbnek mondott bár abszolút rendben levő műfajilag hangulatilag sokféle világába hallgatnánk bele viszont (önmagukhoz képest) sokkal-sokkal pozitívabb az egész mostani quimby-világ és ez jó - írta: Michelle az ellenállástól

          

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Lgt @ 1978 - Tabán
1973 nemcsak a hazai rock, de a Rockünnep történetében is korszakhatár. A Magyar Ifjúság beszámolója a május 01-i koncertről itt olvasható! Ekkor rendezték meg utoljára a gellérthegyi

Tovább...
Korál 40 - Amikor vége az utolsó dalnak is @ 2018. május 05. - Budapest Aréna
1978. május 01., Budai Ifjúsági Park - egy zenekar bemutatkozása a közönség előtt. Majdnem pontosan negyven évvel

Tovább...
The Dead Daisies - Burn it Down (2018)
A 2012-ben alakult ausztrál-amerikai Dead Daisies - a folyamatos tagcseréje közben - mára az egyik legjobb XXI. századi hard rock zenekar lett. 2016-ban

Tovább...
Jack White - Boarding House Reach (2018)
A 42 éves, Detroit-i születésű John Anthony Gillis, művésznevén Jack White a 1997-2011 között forradalminak számító White Stripes garázs-duó miatt mindenkinek ismerős

Tovább...
Ossian - Nyitott szívvel (2018, info)
A hónap végén megjelenik az Ossian Nyitott szívvel címre keresztelt válogatáslemeze, mely már előrendelhető a zenekar weboldalán keresztül! Ide kattintva meghallgathatjuk róla

Tovább...
Koncertek 2018. július 21. és 2018. augusztus 06. között: