×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Motörhead - Kiss Of Death 

Megjelent: 2006. július 21. péntek 00:13:31
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A Motörhead és Lemmy sohasem öregszik meg. Erről tanúskodik ez a lemez. Erőteljes lemezt készítettek, lendületes, "kő-kövön nem marad", kissé sem bunkó rock and rollt. Nem, hogy öreges ez a lemez. A Motörhead pályfutásának talán legsimábban tovább lendülő dalait hozta most össze. Nincsenek (na jó, azért pillanatokra vannak) sallangok. Nincsenek sablonok. Van viszont kapkodás mentes gyorsulás, punkos lendület és nagy adag rock and roll energia... A legenda továbbra is a csúcson van!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Ian "Lemmy" Kilmister (alias Ian Fraiser Kilminster, alias Ian Fraiser Willis) 1945. december 24-én született a wales-i Stoke-on-Trent-ben (Staffordshire). Pályafutása helyi bandákban indult. Olyanokban, mint az ismeretlen Opal Butterfly, Sam Gopal's Dream és a The Rockin' Vicars. Mivel apja már csecsemőként elhagyta a családot hamar neki kellett pénzt is keresnie. Road lett. Nem is akárkik mellett, hiszen 1967-ben hat hónapig Hendrix mellett pakolt, később a Keith Emerson-nal felálló The Nice mellett dolgozott.

1971-ben változott főállású zenésszé: az space rock egyik legfontosabb underground csapatának, az 1969-ben alakult Hawkwind-nek lett a tagja. Jellegzetes basszusjátéka mellett jónéhány dalban énekelt is. Például az ő hangjával jelent meg 1972-ben az első nagyobb eladási sikert hozó Silver Machine című kislemez, ami 3. lett az eladási listákon. 1975-ben váltott, amikor némi drog és személyi problémára hivatkozva kilépett-kirúgták, és saját bandát kezdett szervezni a gitáros Larry Wallis és a dobos Lucas Fox-al.

Az új csapat eredetileg a Bastard nevet választotta magának, de a csapat managerének javaslatára végül a Motörhead mellett döntöttek. A név Lemmy utolsó Hawkwind-os dalának címéből ered. Első koncertjük 1975. július 20-án volt a londoni Roundhouse-ban. Rövid munka után mindenki ott hagyta Lemmy-t. Elsőként Fox az első dalok felvétele közben, helyére Phil "Philthy Animal" Taylor virtuóz dobos érkezett. Aztán kitalálták, hogy két gitáros kellene. "Fast" Eddie Clarke belépett, de Wallis nem bírta a konkurenciát, így ő meg kilépett. De, ezzel kialakult az első klasszikus felállás. 1977-ben el is készülhetett Motörhead című bemutatkozó lemezük. Kialakul a stílusuk is: kompromisszumoktól mentes, punkosan lendületes rock and roll - metal. Ez a trió alkotta a csapat legismertebb, mondhatni legjobb lemezeit 1976-1982 között. Motörhead, Overkill, Bomber, On Parole, Ace of Spades, Iron Fist.

Clarke 1982-ben távozott. Helyére az ex-Thin Lizzy gitáros Brian Robertson érkezett, aki 1983-ban már távozott itt. Játékával egyedül az Another Perfect Day jelent meg. Brian helyére két gitáros került a csapatba. Wurzel és Phil Campbell (ex-Persian Risk). 1984-ben Kilmister, Campbell, Wurzel és Taylor indult neki az "Ace of Spades"-nek. Taylor a studiozás után távozott, helyére az ex-Saxon dobos Pete Gill került. 1987-ben visszatért Taylor és 1992-ig maradt is. Az "I Ain't No Nice Guy" felvétele után szállt ki. Helyére érkezett a Svéd, ex-King Diamond dobos Mikkey Dee, de a "March or Die" lemezt Tommy Aldridge segítette ki (a lemezen vendégeskedett Ozzy Osbourne és Slash is). Wurzel 1995-ben szállt ki a csapatból. 11 év óta a maradék trió felállás gyártja a lemezeket...

Ez a lemez pedig jobban gördül, mint a "gördülő kövek". Nincsenek szakadások, nincs meglepő fordulat, viszont van 12 remekül sikerült friss rock and roll cucc. Olyan, mintha minden a helyén lenne. Azt hiszem ott is van!

A Sucker félresöpörő lendülete, a One Night Stand jellegzetes középtempózása, a Devil I Know slágeressége, a Trigger lendülete, az Under The Gun blues alapja, a lemez egyetlen gyengesége, azé vek óta erőltetett akusztikus ballada: God Was Never On Your Side, a zseniális riffre épülő Living In The Past, a szinte glam rocknak is tekinthető Christine, a bonyolultnak nem nevezhető Sword of Glory, a bedurvított Be My Baby, a szövegköpködős Kingdom of the Worm, az őserő Going Down és a végén az évek óta nyomott R.A.M.O.N.E.S. mind-mind a legendához méltó dal! Kompromisszum mentes rock and roll!

Lemmy szerencsére sosem öregszik!

10 / 10


Track lista:

Sucker
One Night Stand
Devil I Know
Trigger
Under The Gun
God Was Never On Your Side
Living In The Past
Christine
Sword of Glory
Be My Baby
Kingdom of the Worm
Going Down
R.A.M.O.N.E.S.

Közreműködő zenészek:

Lemmy Kilmister - basszusgitár, ének
Phil Campbell - gitár
Mikkey Dee - dob

korábbi tagok:
Larry Wallis - gitár
Lucas Fox - dob
Phil Taylor - dob
Eddie Clarke - gitár
Brian Robertson - gitár
Wurzel - gitár
Pete Gill - dob
Tommy Aldridge - dob

Lemezeik:

1977 - Motörhead
1979 - Overkill
1979 - Bomber
1979 - On Parole
1980 - Ace of Spades
1981 - No Sleep 'til Hammersmith
1982 - Iron Fist
1983 - Another Perfect Day
1984 - No Remorse
1986 - Orgasmatron
1987 - Rock 'n' Roll
1988 - No Sleep at All
1991 - 1916
1992 - March ör Die
1993 - Bastards
1995 - Sacrifice
1996 - Overnight Sensation
1998 - Snake Bite Love
1999 - Everything Louder Than Everyone Else
2000 - We Are Motörhead
2000 - The Best Of
2002 - Hammered
2003 - Live at Brixton Academy
2004 - Inferno
2005 - BBC Live & In-Session
2006 - Kiss of Death

VHS
1982 - Live in Toronto
1984 - Another Perfect Day EP
1985 - The Birthday Party (The DVD was released in 2003)
1986 - Deaf Not Blind
1988 - EP
1991 - 1916 Live...Everything Louder than Everything Else (DVD - 2004)

DVD
2001 - 25 & Alive Boneshaker
2002 - Motörhead EP
2002 - The Best of Motörhead
2003 - The Special Edition EP
2005 - Classic Albums: Motörhead - Ace of Spades
2005 - Stage Fright

Kiadó: Steamhammer - SPV
Honlap: www.imotorhead.com
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Motörhead - Bastards (1993)

2018-03-10 12:05:00

kép

Motörhead - March ör Die (1992)

2018-01-09 00:05:00

kép

Motörhead - 1916 (1991)

2017-11-27 12:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Voodoo Circle - Raised on Rock (2018)
A németországi Brüggen-ben, 2008-ban alakult Voodoo Circle a Whitesnake egyik legjobb klónja. A legutóbb Jorn lemezén szereplő - de a Level 10, a Silent Force, a

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Fu Manchu - Clone of the Universe (2018)
A Fu Manchu eredetileg a kaliforniai Orange County-ban indult 1985-ben Virulence néven... Akkoriban őszinte hardcore-punkot toltak, mígnem '87–ben nevet és stílust

Tovább...
Counter Clockwise - Látszatfoltok (2017)
Tényleg nem értem azokat, akik már december elején összeírják az adott évre vonatkozó listájukat, pedig az év utolsó hónapja mindig tartogat meglepetést.

Tovább...
Koncertek 2018. május 23. és 2018. június 08. között: