×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Motörhead - Kiss Of Death (2006, RE) 

Megjelent: 2006. július 15. szombat 15:26:50
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A fantasztikus Lemmy Kilmister olyan, mint Superman, csakhogy Lemmy barátunk még a kriptonittól sem fél. Ő rockzene kultikus figurája, immáron a hetvenes évek óta, most is mikor hatvanas éveit tapossa. Lemmy a nyughatatlan figura, aki sosem törődött a szabályokkal, - maximum abból a szempontból, hogy jól felrúgta őket -, mindig saját feje után ment és megy most is, jó 30 évvel később is. És ez a Motörhead nevű klasszikus trió működik töretlen hévvel és lelkesedéssel és keményen vagy lazán, de a szutyok rock and roll nevében! - Ujj Mészáros Katalin írásaHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A Kiss Of Death immárom a huszonharmadik albumuk és Lemmy szerint jobb, mint az Inferno, pedig az utóbbi idők albumai közül az Inferno-t tartották a csúcsnak. Idézzük Lemmy nagyságos urat: "Jobbak a nóták. Jobb a zenei elrendezés, jobban énekelek, és Phil jobban gitározik, ezúttal Ő nagyot alakít"

Lemmy nagyon büszke a Kiss Of Death-re, és valljuk be van is neki oka arra hogy büszke legyen erre a tizenkét nótára! A lemezt Los Angelesben vették fel a Paramount stúdióban, a producere pediglen Cameron Webb volt.

A cd a vad és agresszív Sucker-el kezdődik – úgy látszik Lemmy így szereti - ez a nóta egy brutális szutyok rock and roll gyilok, állati riffekkel és duplázós dobolással, és persze Lemmy Kilmister bagón és wiszkin edzett hangjával. Másik fénypont az One Night Stand ez a nóta egy kis időutazás a hetvenes évekbe. Azokba a napsugaras időkbe, amikor a sex drug and rock and roll triumvirátus uralkodott.

Kiss Of Death kínál azért meglepő fordulatokat is, például itt van az Under The Gun a bluesos ízével, és a Cristine a dögös boogie woogie feelinggel, vagy a nyolcvanas évekbe visszakacsintó Trigger. Lemmy egy újabb arcát villantja fel a God Was Never on Your Side című opuszban, meglep és el kápráztat egyben ezzel a számmal! Gyönyörű ez az akusztikus blues! Nem olvatag / érzelgős, csak finom, és vérzékletesen megmutatkozik benne Lemmy Kilmister az ember is.

Mindent összevetve a Kiss Of Death számai tipikusan Motörheadesek, és ezzel együtt meglepően élettel teliek! Nem tudni mennyire tudható ez be a segéderőknek, mert az albumon közreműködött C.C. Deville gitáros és az Alice In Chains-bőgőse Mike Inez is.

A lemez után a fantasztikus hármas élőben is megmutatja magát és elég erőteljes turnézásba kezd. Október közepétől például európában pusztítják le a színpadokat. Nyilvánvalóan az új nóták mellett harmincéves pályafutásuk gyöngyszemei is elhangzanak, Lemmy szerint garantáltan remek koncertek lesznek! És ugye amit Ő akar, az úgy is lészen!

Nos, a szutyok rock and roll öreg ördögének van stílusa és ezzel együtt 60 évesen léteznek rock and rollos álmai is, azaz: Még nem kamatyoltam Halle Berryvel – mondja vigyorogva – és eztán következzen némi jó tanács a jövőre nézve és Lemmysen megmondva: Tudod legyen mindig valami cél a szemed előtt! Én azt szeretném, hogy mielőtt turnézni indulunk, egy számunk már top sikeres legyen! És azt is szeretném, hogy legye egy olyan nótánk, amelyik Angliában lesz siker! Mert a Kiss Of Death egy olyan album, amely be is fogja váltani a hozzá fűzött reményeket. Ez egy darab a Motörheadből, amely arra vár, hogy lenyeljétek!

Köszönjük a cikket Ujj Mészáros Katalinnak > recordexpress.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Motörhead - Bastards (1993)

2018-03-10 12:05:00

kép

Motörhead - March ör Die (1992)

2018-01-09 00:05:00

kép

Motörhead - 1916 (1991)

2017-11-27 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Gus G. - Fearless (2018)
A 37 éves, a görögországi Thessaloniki-ben - Kostas Karamitroudis néven - született Gus G. elkészítette Fearless című harmadik szólólemezét! A sok más mellett a Firewind-ből és Ozzy mögül is

Tovább...
30 Seconds To Mars - America (2018)
Ötödik sorlemezét adja ki a - '98-óta működő, tehát idén 10 éves - Los Angeles-i, eddig alternatív pop-rockos 30 Seconds To Mars trió. A mostanában inkább

Tovább...
Ideas - Egység - Oneness (2017)
A tatabányai szimfonikus metalban utazó Ideas zenekar tavaly nyáron megjelent Egység című albumát pörgeti épp a Spotify, de a dupla CD-s fizikai formátumot is a gyűjteményemben tudhatom,

Tovább...
Don Airey - One Of A Kind (2018)
A 69 éves, Sunderland-i születésű Donald Smith Airey-t nem kell senkinek sem bemutatni, 1969-óta futó karrierje tele van csodával, a brit élvonalban szinte mindenkivel

Tovább...
Stryper - God Damn Evil (2018)
A '80-ban Roxx Regime néven alakuló és demózó, de '83-tól Stryper-ként dolgozó, - sárga-fekete csíkba öltözve - keresztény glam-metált játszó zenekar rajongói mostanában el vannak

Tovább...
Koncertek 2018. július 21. és 2018. augusztus 06. között: