rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Anubis Gate - Covered In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88374149
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Beatrice 2005.X.8. Nyíregyháza, Nyírpláza Parkolója

KoncertbeszámolókÉvente egyszer-kétszer megnézem a Beatricét. Ez egyfajta tisztelgés annak amit Feró 1978 és 1992 között letett az asztalra. Ma már nincs a Beatricének töltete, mintegy bulizenekarrá vált. Ez már nem az a zenekar, ahol Feró a kezdésnél beüvöltött: TÁMADÁÁÁÁS! Jerikó falai pedig ma is állnak.

Ma a Beatrice „háztartási félkemény rockzenekar”, ahogy az ős-Bikini időkben. Ennek megfelelően a koncert első felében szinte csak ős-Bikini számokat játszottak – tegyük hozzá – mindenki teljes megelégedésére. Az olyan dlaok mozgatják a tömeget, mint az Azok a boldog szép napok, a Pancsoló kislány, meg a 8 óra munka.

Régi dalok közül csak a Nagyvárosi farkast és a Térden állvát játszák, utóbbit kötve a Járom az utammal. A rendszerváltásos időkből (2. aranykora a zenekarnak szerintem) pedig a 2000. év felé és az Én is egy kicsit ment. Mindkettőben hosszabb zenekari résszel. Jó a két gitáros, Vedres Joe (ő már játszott a Ricsében 81-ben, majd a Bikiniben is) végre megtanult gitározni és a Bomberből átigazolt Magasházi Viktor is nagyon jó gitáros. Volt egy egész élvezhető dobszóló is, melyet Feró fia, Nagy Hunor adott elő. Amikor ő dobol például az Azok a boldog szép napokban, akkor Hirlemann Berci billentyűzik.

Nyíregyháza fontos helyszín Ferónak, itt mindig megemlíti, hogy a NAGY Beatrice annak idején 1981 nyarán utolsó 3 koncertjét itt játszotta, mivel csak itt engedték őket fellépni, minden más helyen kitiltották őket. Most is utalgatott Feró, hogy ő itt volt partizán annak idején a kommunista blokk előtt.

Nem volt politizálás, gondolom a szervezők direkt úgy kérték, hogy akkor fizetnek, ha nem keményedik a koncert a Pláza előtt. Nem volt trianonozás sem, ami azért saját belépős koncerteken megszokott.

Én azt mondom érdemes elmenni Ricsére manapság is. Feró eszetlen fazon még ma is, nagy volt a jókedv, szétröhögtem magam a baromságain most is. Az altesti poénjai sem rosszízűek, nem is ő lenne, ha nem eresztene meg olyasmit, hogy leszól a színpadról egy gázálarcban vergődő srácnak, hogy: „Te fingottál?”

Szóval a szórakozást biztosítja ma is a Beatrice, és zeneileg is rendben van minden. Feró – bár mindig azzal jön, hogy ő lehet akár hamis is, az se baj – még ma is egy jó énekes, bár talán ezt szokták vele kapcsolatban a legkevesebbszer emlegetni.Tracklista:
Azok a boldog szép napok
Jöjjön ide minden ronda lány
Tujgass meg
Lángosképű
Nem leszek sohasem
Nagyvárosi farkas
Dobszóló
Járom az utam / Térden állva
Piros, fehér, zöld
Nézz rám Európa
Mint a Mókus
Kun Béla
Amuri partizánok
Hegyek között
Egyszer voltam nálatok
Én is egy kicsit
A 2000. év felé
Pancsoló kislány
XX. század
8 óra munka
Illaberek nádak, erek
Azok a boldog szép napok
Nagyvárosi farkas

Írta: Bálint Csaba (2005.10.10.)képek: Perme 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertbeszámolók
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertbeszámolók:
2004.04.23 Wigvam Rock Klub - KARTHAGO


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.57 Seconds