×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pokolgép - 35 év @ 2018. június 08. - Budapest SportAréna 

Megjelent: január 13. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
    Koncertmenü 

Igazi metál ünnep lesz az Aréna színpadán június 08-án, hiszen a magyar rockzenei élet leghíresebb metálzenekara ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. A nagyszabású, több, mint háromórás koncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását átöleli, a banda két meghatározó felállása lép majd fel.

A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak. A fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 35 év legsikeresebb dalaiból. A koncerten nagyszerű hang és látványtechnikára, 12 nagy teljesítményű lézer bemutatójára számíthatnak a nézők. A videoanimációt egy Európa-szerte elismert magyar VJ és mapping művész csinálja majd. A koncertet az Omen együttes nyitja.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Színpadon a legendás formáció: Kalapács József ének, Kukovecz Gábor ének, gitár, Nagyfi László gitár, Pazdera György basszusgitár és Tarca László dob. Valamint az új Pokolgép: Tóth Attila ének, Kukovecz Gábor gitár, Pintér Csaba basszusgitár, Z. Kiss Zalán gitár és Kleineisel Márk dob. Vendégek: Nagy Feró ének, Paksi Endre ének és Rudán Joe ének.

A Pokolgépet az 1980-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga "Pepe" Tibor. Az 1983-as Ki mit tudon a zsűri mindig kiszavazta őket, de a közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a Jel előadásával a második helyezést érték el. Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi lászló lett a csapat tagja. Többször léptek fel az Omega, a P. Mobil és a P. Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead előzenekaraként, és ez a koncert végképp meghozta nekik az elismerést.

1986-ban Totális metál címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több, mint 80.000 példány fogyott, a következőből, a Pokoli színjátékból pedig 90.000 kelt el. 1985-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött. 1989-ben egy telt házas Olimpiai Csarnok-beli koncert után változások kezdődtek, érkezett Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül az 1995. szeptember 02-ai koncertjükkel búcsúztak közönségüktől.

1999. május 08-án, a Metál Fesztiválon tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér "Pinyő" Csaba, Láris "Csiga" László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében. 2003. október 04-én, majd 2014. június 07-én egy-egy koncertre összeállt a régi, klasszikus banda, és most, 2018. június 08-án ismét együtt lesz az egykori nagy csapat. A több, mint háromórás koncerten fellép a régi banda, játszik minden zenész, aki megfordult a csapatban az elmúlt évtizedekben, és mai a Pokolgép együttes is, hogy közösen ünnepeljék a 35. évfordulót. Jegyek kaphatók minden ismert jegyirodában, az Interticket hálózatában és a helyszínen.

Kalapács József a következőt nyilatkozta a facebook-oldalán: Először és valószínűleg utoljára lesz látható a Pokolgép 1985-1990 közötti felállása az Arénában. Pusztán a korunkra való tekintettel mondom ezt. Persze jó lenne, ha kapnánk még esélyt az élettől, de racionálisan nézve ez a legvalószínűbb. Nos, erre az egyetlen estére életünk és valószínűleg a koncertünkre látogatók életének legjobb, leghangosabb, leglátványosabb koncertjére készülünk, technikai szinten nemzetközi mércével is világszínvonalú produkcióra törekszünk.

Ez érvényes a fent említett régi felállás és az újkori Pokolgép koncertjére egyaránt. A végig kidolgozott, kitalált látványelemeket az óriáskivetítőn kívül 12 gigalézerrel támogatjuk mindkét teljes koncert egésze alatt. A látvány kialakításában oroszlánrésze lesz egy nemzetközileg is magas szinten elismert VJ-nek, időben megtudtok mindent róla is. Nyilván mindent nem árulhatok el, de gigászi látvány lesz, az biztos. Én csak azt sajnálom, hogy résztvevőként esélyem sincs, hogy teljes egészében láthassam, ami a színpadon és a színpad mögött és körül történik.

További információ: krokodilrock.hu

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Voodoo Circle - Raised on Rock (2018)
A németországi Brüggen-ben, 2008-ban alakult Voodoo Circle a Whitesnake egyik legjobb klónja. A legutóbb Jorn lemezén szereplő - de a Level 10, a Silent Force, a

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Fu Manchu - Clone of the Universe (2018)
A Fu Manchu eredetileg a kaliforniai Orange County-ban indult 1985-ben Virulence néven... Akkoriban őszinte hardcore-punkot toltak, mígnem '87–ben nevet és stílust

Tovább...
Counter Clockwise - Látszatfoltok (2017)
Tényleg nem értem azokat, akik már december elején összeírják az adott évre vonatkozó listájukat, pedig az év utolsó hónapja mindig tartogat meglepetést.

Tovább...
Koncertek 2018. május 25. és 2018. június 10. között: