×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Eden's Curse - Revisited (2017, Dionysosrising) 

Megjelent: 2017. október 12. csütörtök 18:00
Szerző: Dionysosrising
    Lemezismertetők 

Az Eden's Curse dallamos hard rockban az egyik legnagyobb kedvencem mostanság, pedig nem mondhatnám, hogy karrierjük kezdete óta odaadó figyelemmel kísértem munkásságukat. Olyannyira nem, hogy a debütáló albumukat - melyen még a névadó Michael Eden énekelt - életemben nem hallottam. Ezek után aligha meglepő, hogy amikor bejelentették az idén 10 éves első album újra fölvételét és kiadását - lényegében az utolsó két anyagért felelős gárdával -, nem igazán jöttem lázba. Ha nem csomagoltak volna egy ún. hivatalos bootleg koncert DVD-t hozzá - Herkulesre mondom! – meg se veszem...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Szerencsémre azonban végül csak megvásároltam a CD + DVD kombót, és azt kell mondjam, a banda nevét viselő, revisited első album már saját jogán megérdemli a figyelmet. A helyzet az, hogy ez a csapat már 2007-ben is tudta, hogy kell fogós dalokat írni, Köhne már akkor is nagyszerű gitáros volt, és a jól körülírható fejlődés ellenére (ami csak még jobb formációvá tette őket az évek során) az alapot képező csodarecept már akkor a birtokukban volt. Bár az eredeti sem szólt gányul és Michael Eden sem volt rossz énekes (sőt!), személy szerint nagyon örülök az izmosabb hangzásnak és Nikola Mijic kivételes orgánumának.

A koncertfilmet Glasgowban rögzítették 2014. november 28-án, azaz, a Symphony Of Sin album turnéján. Ennek megfelelően itt még nem a finn Chrism (Adamantra) billentyűzik, hanem Steve Williams (Power Quest). Az official bootleg megnevezés nem hagy bennünk kételyt, itt egy low budget termékről van szó, kis színpadon, kevés fénnyel, és - ha nem tévedek - két fix kamerával.

Ennek ellenére egyáltalán nem lehangoló az eredmény, nem éppen tűéles a kép, a színek is elég fakók, de legalább nem kapkodják a képet össze-vissza (mint pl. a Frontiers operatőrei). A hangzás pedig egyáltalán nem rossz, sőt, azt a fajta természetes, túlzó utómunkálatoktól mentes hangképet kapjuk, amit mostanában oly sokan kérnek számon az újabb koncertfölvételeken. Az egésznek olyan hangulata van, mintha tényleg ott terpesztenénk valahol a sörszagú skót rajongók között.

A szetlista aligha lehetne jobb, egy az egyben megkapjuk a 2015-ös Live With The Curse dupla koncertalbum 19 nótából álló dalcsokrát, ami két óránál hosszabb játékidőt jelent! Én különösen a Trinity-s Jerusalem Sleeps-nek örülök. Ez a kétlemezes kis "meglepi" Eden's Curse rajongóknak egész egyszerűen kötelező, de szerintem azok is jól járnak vele, akik még csak barátkoznak a csapattal. Különösen Köhne és Mijic teljesítménye az, amit lehetetlen lefitymálni.
Track lista:

Disc 1 (CD)
01. Book of Life (Intro) - 01:00
02. Judgement Day - 05:25
03. Eyes of the World - 03:27
04. Stronger than the Flame - 05:51
05. The Voice Inside - 04:50
06. After the Love Is Gone - 04:52
07. Fly Away - 04:48
08. What Are You Waiting For - 04:39
09. Eden's Curse - 05:31
10. Don't Bring Me Down - 03:31
11. Heaven Touch Me - 05:27
12. The Bruce (Intro) - 02:02
13. Fallen King - 05:13
14. We All Die Young - 04:02

Disc 2 - Live in Glasgow - Official Bootleg (DVD)
01. Symphony of Sin
02. Break the Silence
03. Masquerade Ball
04. Black Widow
05. Trinity
06. Fly Away
07. Just Like Judas
08. Fallen from Grace
09. Jerusalem Sleeps
10. Guitar Solo
11. Time to Breathe
12. Rock Bottom
13. Devil in Disguise
14. Wings to Fly
15. No Holy Man
16. Unbreakable
17. Judgement Day
18. Evil & Divine
19. Angels & Demons

Közreműködő zenészek:

Nikola Mijic – ének
Thorsten Koehne - gitár
Christian "Chrism" Pulkkinen – billentyűs hangszerek
Steve Williams – billentyűs hangszerek (DVD)
Paul Logue – basszusgitár, vokál
John Clelland - dob

Lemezeik:

2007 - Eden's Curse
2008 - Seven Deadly Sins - EP
2008 - The Second Coming
2008 - The Bonus Tracks - EP
2009 - Condemned To Burn - The UK Tour Collection - EP
2011 - Trinity (-2-)
2013 - Symphony of Sin (-2-)
2015 - Live with the Curse - Live album
2016 - Cardinal
2017 - Eden's Curse - Revisited CD + DVD

Kiadó:
AFM Records
Honlap:
edenscurse.com
facebook.com/edenscurseofficial
Tartuffe, dionysosrising.blog.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Eden Circus - Marula (2014)

2014-09-30 12:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Mangoo - The Heat (2017)
A Mangoo 2005-ben, a finnországi Turku-ban alakult stoner - pszichedelikus hard rock zenekar, akik a 2009-es Neolithic után, második lemezüket 2012-ben adták ki Neverland címmel, de azóta

Tovább...
Little G. Weevil - Something Poppin' (2017)
Nagybetűs dög kacsint reánk, "feka" hetvenes évek, blues, soul, funky, minden, mi szemszájnak ingere... - Szilágyi Norbert, riff.hu!

Tovább...
Corrodal - Liquidators (2017)
Óév utolsó napja, készülődés az esti mókához... közben szakad kint az eső, köd van és egyáltalán olyan nyomorúságosnak tűnik minden. Világvége hangulathoz márpedig hasonló zene dukál

Tovább...
Fabio Lione - Alessandro Conti - Lione-Conti (2018)
A Rhapsody nagy össze-vissza borulása nem csak egy várva-várt turnéban testesül meg - ami szerencsénkre 2018. március 08-án hozzánk is eljön -, de most

Tovább...
Koncertek 2018. március 18. és 2018. április 03. között: