rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

The Nights - The Nights (2017)

 Látogatottság
Összesen
88165052
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Owls Are Watching - 4 Szellem EP (2017, info)

Rövid hírek

Az Owls Are Watching budapesti alternatív rock-punk zenekar 2012-ben alakult, műszaki egyetemista barátokból. Az első demójukat 2014-ben adták ki, a második lemezüket, a New World Order-t, pedig 2015. november 19-én mutatták be egy bemutató koncert keretében a Dürer kisteremében. Az album az első demóról ismert dalokat részben újrakeverve tartalmazta, négy új dallal kibővítve. A régi és az új dalokat már a Zsiráf Szand stúdióban Bodnár Péterrel, Bogyó-val vették fel és keverték meg. A New Word Order albumhoz az artworköt Kokai Barnabás készítette. A zenekar eddig két videó klipet készített az évek alatt, több budapesti és vidéki klubban is fellépett már...2015 májusától Nagy "Big" Gábor (Newborn, Idoru, Ghostchant, Positive Mental Attitude) időt kezdett szentelni a zenekarra, mint zenei producer, hogy segítsen a baglyoknak a kezdeti zenekaros "gyermekbetegségek" leküzdésében. Big ott volt a próbák nagy részén és onnantól az új dalok születésében is iránymutatást adott. Sok dolgot köszönhet a zenekar Gábornak, technikában és attitűdben. A dalok írásában mindenki részt vett, a zenekar menedzseri munkáit az OAW énekese, vitte Gábor vitte.

A csapat 2017 februárjában az új dalaival meglátogatta Botlik Mátyást a Grenma Studióban, ahol felvették az új immár magyar nyelvű dalaikat. Egy intró mellett négy dalt sikerült rögzíteni, amelyek témái az atyai hagyatékok továbbvitelét, a felelősséget, a szerelmi hülyítést, a társadalmi és gazdasági mókuskereket, valamint a magány pozitív oldalait célozták meg.

A 4 Szellem címre keresztelt EP 2017 augusztusában készült el. Általános végkicsengése pozitív és előremutató az erősen megfogalmazott társadalomkritika mellett. A dalok zenei stílusát tekintve merítenek a mindenkori post-hardcore és punk-rock vonalból, gyors és pörgős témáival, dallam-szerkezetével. A Világítótorony című daluk a klasszikusabb AFI-os és Foo Fighters-es stílust követi a rádióbarát, klasszikus dalszerkezetével és gitárszólójával. A többi dalban felfedezhető Iron Maiden-es tercelős téma, TurboNegro-s rock n roll és még Ghost B.C.-s hangulat is. Az EP artworkjét a zenekar énekese készítette, látszódik rajta, hogy "a baglyok nem azok, aminek látszanak"...

Idén májusban a ritmusgitáros Bundics Kornél lehetőséget kapott, hogy Bostonban dolgozhasson, és élt a lehetőséggel, több évre kiköltözött az USA-ba, így az Owls Are Watching ritmusgitáros nélkül maradt. Ennek és más behatásoknak köszönhetően, nem sikerült az eredeti tagokkal klipet készítenie a zenekarnak a lemezbemutatóra, de céljuk, hogy a jövőben készüljenek majd klipet az új dalokhoz.

Kornél kiutazása előtt még Barczi Andrással (Kötelező Közhelyek, Counter Clockwise) készített fotókat a zenekar. A lemez artwork-jéhöz a képek a Mechanical Melon-nél készültek. Idén nyáron ideiglenesen megszakította a kapcsolatot a csapat Nagy Gáborral, ezúton is ritmus gitárost keresnek a további új dalaikhoz és koncertjeikhez. A jövőben szeretnék a magyar nyelvű dark-punk-rock stílust tovább vinni, most is az új dalaikon dolgoznak.

Az Owls Are Watching zenekar 4 Szellem EP-je már a Youtube-on, a Bandcamp-en és a Soundcloud-on is meghallgatható, ingyenesen.


 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rövid hírek
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rövid hírek:
A PIRAMIS zenekarnak már kicsi a Sportaréna (2006)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds