rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

The Nights - The Nights (2017)

 Látogatottság
Összesen
88164927
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 BJO - Queen Real Jazz @ 2017. augusztus 12. - Balatonboglár

Koncertmenü

A Budapest Jazz Orchestra bemutatja: Queen - Real Jazz - főhajtás a Queen életműve előtt @ 2017. augusztus 12. - Balatonboglár, Kulturkikötő

Nem kevesebbre vállalkozott Magyarország első számú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra, minthogy - valószínűleg egyedüliként a világon - megpróbálja a legendás Queen együttes dalait jazz-es köntösbe öltöztetni. Az elsőre szokatlan, vagy akár meghökkentő ötlet Madai Zsolt jazz-dobos évek óta dédelgetett álma volt. Mikor Kollmann Gábor, a BJO művészeti igazgatója is fantáziát látott a különleges lehetőségben, megkezdődtek a nagyszabású projekt előkészítő munkálatai...
A Queen életművét hallgatva, és a dalok között válogatva egyértelművé vált, hogy a Queen nem "csupán" egy rock-zenekar, hanem négy különböző műfajt szerető zeneszerző olyan alkotó műhelye, mely a nagy ívű kompozíciók és briliáns hangszerelési megoldások révén, mind a klasszikus, mind a jazzt kedvelők táborát meghódította. Ez a zenei sokszínűség az, mely révén az estén felhangoznak a Queen megkerülhetetlen slágerei - természetesen egyedi hangszerelésben, de olyan kevésbé ismert dalok is helyet kaptak a műsorban, melyek hallatán a közönség vélhetően el sem fogja hinni, hogy ezek ugyanazon együttes alkotásai.

A jazz szereti az erős dallamokat, hiszen egy adott - akár már ismert - dallam variálása, újragondolása az alapja az egyéni improvizációknak. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, mely bebizonyítja, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatók úgy, hogy egy új minőség szülessen. Ezt bizonyítja a projekt iránti komoly nemzetközi érdeklődés is.

A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint: Wolf Katit, Urbán Orsit és Mujahid Zoltánt. A dalokat hangszerelte: Hárs Viktor és Zakar Zoltán. Aki esetleg lemarad erről a különleges koncertről, az se búsuljon, hiszen pótolhatja a mulasztását: a műsort megismétlik augusztus 22-én Hévizen és szeptember 03-án Dorogon!
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: jazz


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.49 Seconds