×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Alice Cooper - Paranormal (2017) 

Megjelent: 2017. július 28. péntek 00:05
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A Detroit-i születésű Vincent Damon Furnier már 69 éves, de legendás alteregója, Alice Cooper kicsit sem öregszik vele. Legutóbbi szólólemezét 2011-ben adta ki Welcome 2 My Nightmare címmel, amiről kétszer is írtunk, de azóta sem nyugodott le, hiszen létrehozta a Hollywood Vampires nevű szupergroupot... Benne az Aerosmith-ből Joe Perry-vel, Johnny Depp színésszel, meg a Guns N' Roses jelenlegi basszusgitárosával, Duff McKagan-nel és egykori dobosával, Matt Sorummal régi dalok feldolgozásával turnéztak, amerre csak tudtak, a csapat nagyon hangulatos koncerteken van túl...

De most újra eljött Alice Cooper ideje... Bob Ezrin producer legenda segítségével, minden sokkoló és színpadias glam-rocker jellegzetességet magán hordozó Paranormal főhősünk 27. szóló lemeze, ráadásul a FeZen-re hozzánk is elhozza augusztus 03-án... A sokszínű albumon vendégeskedik a U2 dobosa, Larry Mullen, a ZZ Top gitáros Billy Gibbons, a Deep Purple-ből Roger Glover is itt van, Tommy Denander és Tommy Henriksen gitárosokról már nem is beszélve. De két új dal erejéig feltűnik az eredeti tagság is... és a dupla verzión van koncert rész is, amiben a friss kísérő zenekar is megmutathatja magát... Nem hiszem, hogy a rajongók bármit is hiányolhatnának ezen az Alice Cooper mutatványon, ahol a nyúlon kívül mindent előhúzott a kalapjából!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
"Szeretem a Paranormal címet, de ez igazából nem egy félelmetes anyag. Van pár ilyen nóta is rajta, de a paranormális kifejezés itt azt jelenti, hogy eltér a normálistól. Ez nem ez egy normális, szokásos Alice album. Bobbal úgy döntöttünk, hogy most nem lesz központi téma. Olyan dolgok vannak rajta, amelyek nekünk tetszenek, ilyen dalok, amiket bírunk.... A lemezkiadás aranykorának már vége. Van egy világnyi rajongóm, szerte a világban, és 45 évbe telt, mire ez kiépült. Szóval, amikor elkészítek egy új lemezt, az nekik készül. Nem igyekszem új közönséget toborozni. A már adott közönségnek játszom, és úgy gondolom, hogy az Aerosmith is ezt teszi, ahogy minden rendesen megalapozott banda a rajongótáborának zenél, nekik készíti a lemezeit."

A nyitó Paranormal nem igazán tűnik paranormálisnak, de az epikus felvezetője, majd a színpadias kettőssége remekül működik... Igaz, a nagy bemozdulás és lendületből repülő sláger helyett, a legjobb pillanataiban is inkább diszkós lötyögésnek tűnik, de Cooper közben olyan fiatalosan énekel, hogy simán elviszi a hátán az egészet, az arénákba való instrumentális betét pedig végül a szárnyalást is meghozza! Roger Glover jelenléte meg csak hab a torta a tetején... Aztán az igazi morbid-horroros Alice is megjön a Dead Flies-ban, a bemozdulós glambe dögösen beleköpködve a szöveget... Ez tényleg nagyszerű Alice darab, de a Fireball sem lett rosszabb a maga bulisan csörgedező mérgezett nyilaival...

Az elvontabb és elmebajosabb Alice bújik elő a sötét sarokból a Paranoiac Personality alatt, ami olyan színpadias, mintha egy musicalből bújt volna elő, de a blues-rockosabb Fallen in Love sem lett rosszabb, mondjuk Billy Gibbons jellegzetesen vonatozó riffjei is sokat tolnak a dolgokon! Az életvidám Dynamite Road megidézi hatvanas évek glammeres és rock and rollos bulijait, de nekem a régimódi Private Public Breakdown kábultan a hetvenes éveket idéző lötyögős slágere sokkal inkább tetszik. A fúvósokkal pattogó Holy Water nagyon vicces, de nekem a punk-felé nyitó Rats inkább tetszik az egyszerűségével... A kábultan lötyögő The Sound of A zárja a lemez első részét, mintegy pszichedelikus búcsúzás a jelentől!

Aki pedig valami igazán különlegesre vágyik, annak az énekes összehozta újra az eredeti csapatát, benne Michael Bruce gitáros-billentyűssel, Dennis Dunaway basszusgitárossal és Neal Smith dobossal. Két új dalt írtak közösen, a lötyögős-rekesztős Genuine American Girl-t, meg a nyomulós You and All of Your Friends-et, klasszikus hangzással és régimódi témákkal, amik - kissé öreges - glam rock slágerként tényleg remekül teljesítenek... Ez aztán a nosztalgia a javából!

Akinek pedig ennyi sem elég, annak adagolnak némi élő mérget is a végére, a nagy klasszikusokból akad itt bőven... Csúcs best of ez a zárás, No More Mr. Nice Guy, Billion Dollar Babies, School's Out, Feed My Frankenstein, meg az apró, amiket a friss Alice Cooper Band tagsága olyan ízesen-mívesen és persze hitelesen tol a színpadra, hogy le a kalappal... Mintha csak a hetvenes-nyolcvanas években járnánk!

Kell ennél több? Nem hiszem... Minden itt van, amitől Alice Cooper-t szeretni lehet még 2017-ben is... A legenda tehát megtette a dolgát, nekünk csak szeretnünk kell, mert megérdemli! Nagy buli várható a FeZen-en, érdemes lesz kimenni!

10/8.5

Track lista:

01. Paranormal (feat. Roger Glover)
02. Dead Flies
03. Fireball
04. Paranoiac Personality
05. Fallen In Love (feat. Billy Gibbons)
06. Dynamite Road
07. Private Public Breakdown
08. Holy Water
09. Rats
10. The Sound Of A

Új dalok az eredeti zenekarral:
11. Genuine American Girl
12. You And All Of Your Friends

Élő felvétel, ami 2016. május 06-án készült Columbus-ban a jelenlegi zenekarral:
13. No More Mr. Nice Guy
14. Under My Wheels
15. Billion Dollar Babies
16. Feed My Frankenstein
17. Only Women Bleed
18. School's Out

Közreműködő zenészek:

Alice Cooper - ének
közreműködtek:
Larry Mullen (U2) - dob
Billy Gibbons (ZZ Top) - gitár
Roger Glover (Deep Purple) - basszusgitár
Tommy Denander (Impera, Chris Ousey) - gitár
Tommy Henriksen (Hollywood Vampires) - gitár
producer: Bob Ezrin

Turné zenekar:
Ryan Roxie (1996–2006, 2012-, Slash's Snakepit, ) - gitár, vokál
Chuck Garric (2002-, L.A. Guns, Dio, stb.) - basszusgitát, vokál
Glen Sobel (2011-) - dob
Tommy Henriksen (2011-) - gitár, vokál
Nita Strauss (2014-) - gitár, vokál

Eredeti zenekar:
Michael Bruce (1968-1974) - gitár, billentyűs hangszerek, vokál
Dennis Dunaway (1968-1974) - basszusgitár, vokál
Neal Smith (1968-1974) - dob, vokál

Lemezeik:

1969 - Pretties for You
1970 - Easy Action
1971 - Love It to Death
1971 - Killer
1972 - School's Out
1973 - Billion Dollar Babies
1973 - Muscle of Love
1975 - Welcome to My Nightmare
1976 - Alice Cooper Goes to Hell
1977 - Lace and Whiskey
1978 - From the Inside
1980 - Flush the Fashion
1981 - Special Forces
1982 - Zipper Catches Skin
1983 - DaDa
1986 - Constrictor
1987 - Raise Your Fist and Yell
1989 - Trash
1991 - Hey Stoopid
1994 - The Last Temptation
2000 - Brutal Planet
2001 - Dragontown
2003 - The Eyes of Alice Cooper
2005 - Dirty Diamonds
2008 - Along Came a Spider
2011 - Welcome 2 My Nightmare (-2-)
2015 - Hollywood Vampires - Hollywood Vampires
2017 - Paranormal

My Early Years - Alice Cooper - első rész
My Early Years - Alice Cooper - második rész

Kiadó:
earMUSIC
Honlap:
alicecooper.com
facebook.com/AliceCooper
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Ideas - Egység - Oneness (2017)
A tatabányai szimfonikus metalban utazó Ideas zenekar tavaly nyáron megjelent Egység című albumát pörgeti épp a Spotify, de a dupla CD-s fizikai formátumot is a gyűjteményemben tudhatom,

Tovább...
Don Airey - One Of A Kind (2018)
A 69 éves, Sunderland-i születésű Donald Smith Airey-t nem kell senkinek sem bemutatni, 1969-óta futó karrierje tele van csodával, a brit élvonalban szinte mindenkivel

Tovább...
Stryper - God Damn Evil (2018)
A '80-ban Roxx Regime néven alakuló és demózó, de '83-tól Stryper-ként dolgozó, - sárga-fekete csíkba öltözve - keresztény glam-metált játszó zenekar rajongói mostanában el vannak

Tovább...
Sting & Shaggy - 44/876 (2018)
A 66 éves, Wallsend-i születésű Gordon Matthew Thomas Sumner, meg a 49 éves, Kingston-i születésű Orville Richard Burrell úgy döntött, hogy Jamaika közelebb van, mint azt a

Tovább...
Sleep - The Sciences (2018)
Leghosszabb alvásából tér most vissza az Oakland-ben, '90-ben indult stoner-doom metál legenda Sleep! Két stúdiólemezzel a zsebükben, '98-ban oszlottak fel elsőként, a Jerusalem című

Tovább...
Koncertek 2018. július 21. és 2018. augusztus 06. között: