×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Europica - Part One (2017, info) 

Megjelent: 2017. július 09. vasárnap 12:00
Szerző: pjuan
    Hírek 

Az Europica nevű új projektet a Kárpátia tagjai alapították. 2017. július 05-én megjelent nemzeti rock válogatás lemezük Part One címmel, amire angol nyelvű feldolgozásai kerültek fel régi Kárpátia daloknak, nemzetközi sztár énekesek előadásában.

Az évek során már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a Kárpátia menetrendszerűen, augusztus 20-án jelentkezik egy új súdióalbummal, ez a hagyomány azonban idén megszakad, mert máris itt az új lemezük, ami cseppet sem hagyományos, hiszen már korábban kiadott Kárpátia dalok újra felvett, angol nyelvű verzói kerültek fel rá, méghozzá a nemzetközi metal színtér jelentős énekeseinek előadásában. Hallhatjuk két-két dalban az ex-Judas Priest és ex-Iced Earth frontember Tim "Ripper" Owens-t, az ex-Iron Maidenes Blaze Bayley-t, illetve a Primal Fear légvédelmi szirénáját, Ralf Scheepers-t, de mellettük feltűnik még Fabio Lione is két dalban, akit manapság az Eternal Idol-t erősíti, de korábban a Rhapsody Of Fire-ben ismertük meg. A lemez további két dalát a lengyel Tomek Horytnica énekli, aki főállásban a Horytnica nevű saját csapatát erősíti...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Kárpátia a facebookon: A kiadvány a különlegessége és a tematikája miatt nem is Kárpátia néven, hanem Europica lemezként jött ki, a 10 dalt pedig máris meghallgathatod. A stúdiómunka java ezúttal Sopronban zajlott, a Moby Dick frontember Smicinél, az MD Stúdióban.

Szíjártó Zsolt gitáros májusban ennyit árult el a lemezről a Hammernek adott interjújában: "...most egy olyan különleges anyaggal készülünk, ami legalább akkora titok e...gye...lőre, mint Arizonában az UFO-állomás. Tehát hiába is kérdezel, nem mondhatok semmit a lemezről, azon kívül, hogy lesz. Nem egy sorlemez, és 80-90 százalékosan már készen is van. Kárpátiás lesz, abszolút, de tényleg nagy dobásra készülünk. Olyan nagy ez a dobás, hogy még a Hammer is be fog számolni róla. Ennél többet nem mondhatok, sajnos..."

Kárpátia & Europica

"Europica néven alapított Testvér-zenekart a Kárpátia, és jelentette meg első angol nyelvű lemezét, olyan híres vendégénekesek közreműködésével, mint Blaze Bayley, Tim "Ripper" Owens, Fabio Lione, Ralf Scheepers, Tomek Horytnica. A patrióta érzelmeket megtartva, az eredeti magyar szövegeket Egedy Piroska fordította angol nyelvre úgy, hogy minden hazáját szerető és Európáért aggódó ember magáénak érezhesse azokat.

A tíz dalból álló album kilenc hónap alatt, tizenegy stúdióban került rögzítésre, amit Schmiedl Tamás kevert végső formájára. A korong elkészítése során, minden tekintetben a lehető legjobb minőség elérése volt a cél. A külföldi előadók mellett Hirleman Bertalan, Kiss Zoltán, Papp Gyula és Molics Zsolt színesíti az anyagot.

A lemezborító a világszinten elismert grafikus-illusztrátor Havancsák Gyula keze munkáját dicséri, aki többek közt olyan zenekarokkal dolgozott korábban, mint az Accept, a Stratovarius, a Destruction, a Kreator vagy a Grave Digger. A videókat Rivasz Gergő és Csillag Endre készítette - a dalok hangulatának megfelelő képi világot teremtve. Az anyag világszerte CD és bakelit formátumban is megjelenik." További információk: A zenéket Back, Szíjártó és Petrás szerezte, az eredeti, magyar nyelvű szövegeket Petrás írta, a A kivéreztetett kivételével, mert annak szerzője Magyarosi Árpád.

És végezetük: Bár nem vagyok egy kimondott Kárpátia rajongó, de ez az album hatalmas előrelépést jelent a csapat karrierjében, kiváló munka, az énekes sztárok pedig nagyszerűen teljesítenek... és én pedig nagyon szurkolunk annak, hogy a dalok mondanivalóját odaát Európában is meghallja valaki! Ez egy minden tekintetben nemzetközi szinvonalú európa-rock album, amire még nem volt példa, de reméljük, hogy lesz folytatása! - by pJuanTrack lista:

01. Unflagging (A Száműzött) - km.: Blaze Bayley
02. This Land (Otthon vagyok) - km.: Fabio Lione
03. Silently (A kivéreztetett) - km.: Ralf Scheepers
04. The Patriot (Patrióta) - km.: Tim "Ripper" Owens
05. Frontier-Guard (Határvadász induló) - km.: Tomek Horytnica
06. We'll Never (Kisarjadt vér) - km.: Ralf Scheepers
07. Powder Dry (Tartsuk szárazon a puskaport) - km.: Blaze Bayley
08. Shaman's (Sámánok ringattak) - km.: Fabio Lione
09. Unsounded Crosses (Néma keresztek) - km.: Tim "Ripper" Owens
10. One Of Your Crowd (Testünk feszülő íj) - km.: Tomek Horytnica

Közreműködő zenészek:

Blaze Bayley (Iron Maiden, Wolfsbane) - ének (1. és 7. szám)
Tim "Ripper" Owens (Judas Priest, Yngwie Malmsteen, Iced Earth) - ének (4. és 9. szám)
Fabio Lione (Eternal Idol, Rhapsody Of Fire, Angra) - ének (2. és 8. szám)
Ralf Scheepers (Gamma Ray, Primal Fear) - ének (3. és 6. szám)
Tomek Horytnica (Horytnica) - ének (5. és 10. szám)

Szijártó_Zsolt (Kárpátia) – gitár
Back Zoltán (Kárpátia) – gitár
Holán-Egedy Piroska (Kárpátia) – cselló, műfordítás
Bankó Attila (Kárpátia) – dob
Galántai Gábor (Kárpátia) – billenyűs hangszerek
Garamvölgyi-Bene Beáta (Kárpátia) – furulya
Petrás János (Kárpátia) – basszusgitár
Hirleman Bertalan (Sainted Sinners, Bikini, Edda, Beatrice) - dob, A zenekar tiszteletbeli tagja

Kiadó:
Exkluziv Music
Honlap:
europica.eu
facebook.com/europicaband
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Aranyakkord (Kiss Tibi - Vastag Gábor) - Otthon lenni valahol (2018, klip)
Kettejük hobbi projektje, az Aranyakkord első, Üzenet van című dalát most egy kelet-európai country dal, az Otthon

Tovább...
Alapi István - Borlai Gergő feldobolta az új albumot (2018)
Mint arról már hírt adtunk, Alapi István új gitáralbumán Borlai Gergő dobol... - Szilágyi Norbert írása,

Tovább...
Alapi István - szerződés az amerikai Arabesque Records-al (2018)
Alapi István, az Edda Művek gitárosa leszerződött az amerikai Arabesque

Tovább...
The Trousers - You Got me Rollin' (2018, dal)
Jelenleg is a 2015-ben megjelent - a hazai és a nemzetközi sajtóban is nagyon pozitív értékelést kapott - Mother Of Illusion című lemezének folytatásán

Tovább...
Emke - Mambo (2018, klip)
Árvai-Illés Emese, becenevén Emke a Black Nail Cabaret nevű synth noir zenekar énekes-dalszerzője örömmel jelenti, hogy megjelent a legújabb videoklipje a Mambo című dalhoz, ami a

Tovább...
Koncertek 2018. március 18. és 2018. április 03. között: