×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Riverdogs - California (2017, Stargazer) 

Megjelent: 2017. július 07. péntek 12:05
Szerző: Stargazer
    Lemezismertetők 

Hazudnék, ha azzal kezdeném, hogy a Riverdogs első lemeze mély nyomokat hagyott bennem, és tűkön ülve vártam, hogy mivel rukkolnak elő a többedszeri újjáalakulás után, szégyenszemre ugyanis előbb hallottam a California című új albumot, mint a kultikus bemutatkozó korongot. Amikor az megjelent, 14 éves voltam, még épp csak ismerkedtem a rockzenével, egy idősebb barátomnak köszönhetően, akkoriban fedeztem fel a '70-es évek csodáit, és teljesen lekötött, hogy megismerjem a Deep Purple, a Rainbow, a Black Sabbath, a Led Zeppelin és a többiek klasszikusait.

Így aztán nekem abból a majd' 3 évtizeddel ezelőtti korszakból rengeteg zenekar és lemez kimaradt, és a mai napig vannak elmaradásaim. Majdnem biztos vagyok benne, hogy amennyiben a Frontiers sokszor áldott és átkozott gurui nem adják meg a lehetőséget nekik, netán nem dolgoztak azon a háttérben, hogy ez az újjáalakulás összejöjjön, akkor totálisan kimarad az életemből a Riverdogs...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
Bárki, vagy bármi is vette rá őket a folytatásra, most itt van a '90-es lemezt feljátszó csapat 3/4-e, de a dobos Marc Danzeisen sem ismeretlen a négyes kedvelői előtt, ő az első album megjelenése után került Mike Baird helyére. Mint újonnan érkező, nem akarom megfejteni, hogy mennyire mérhető a California az első albumhoz, mert hiteltelen lenne tőlem, de számomra az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése, és az egyik legjobb dobása a Frontiers-nek, akik annyi fércmunka és tetszőlegesen összedobált zenészek projektjei, vagy erősen megkérdőjelezhető minőségű reunion-ok után végre valami jóba nyúltak bele!

Vivian Campbell (Def Leppard, Dio, Shadow King, Whitesnake) már a tavalyi Last in Line lemezen is kiélhette magát több, mint két évtized Def Leppard után, ami olyan szintű megélhetést biztosít neki, hogy szabadidejében nyugodtan "örömzenélhet" korábbi zenésztársaival, nem kell görcsölnie, hogy eladnak-e annyi lemezt, amiből ki tudja fizetni a következő gázszámlát. És ez határozottan jót tesz neki, mert ahogy a Heavy Crown, úgy a California is remekül sikerült. Csak míg az ex-Dio-s kollégákkal közös zenekarban a rockosabb énje mutatkozik meg, addig itt a blues-os.

Mindjárt a nyitó American Dream-ben olyan szólót játszik, hogy muszáj volt többször visszalépnem az elejére és újra végighallgatnom. Aztán, ahogy pörgött tovább a lemez, majd' minden szólójával így jártam, legyen az bármilyen nyúlfarknyi. De egyébként is minden egyes dal jó, de nem nagyon tudnám rámondani egyikre sem, hogy ez az a sláger, ami elviszi a lemezt a hátán. És persze igazságtalan lennék, ha csak Campbell-t emelném ki a zenekarból, mert a többiek - Nick Brophy basszusgitáros és a már említett Marc Danzeisen dobos - is nagyon jókat játszanak, Rob Lamothe pedig nagyon jól énekel. Semmi hangszálakrobatika, nem jár a sztratoszférában, egyszerűen csak énekel. Ezt az egészet megfejelték azzal, hogy a dalok nagyon ízlésesen vannak hangszerelve, tényleg érdemes fejhallgatóval hallgatni, hogy minden finomság kijöjjön. Azt pedig, ezek után talán már említenem sem kell, hogy a lemez hangzása sem hagy kívánnivalót maga után.

Az év egyik legjobb lemeze számomra, nem tudok belekötni, és nem tudom nem szeretni. ..

10/10


Track lista:

01. American Dream - 4:25
02. The Revolution Starts Tonight - 4:52
03. Something Inside - 4:39
04. Golden Glow - 3:53
05. You're Too Rock And Roll - 4:55
06. The Heart Is A Mindless Bird - 4:26
07. Searching For A Signal - 2:59
08. Welcome To The New Disaster - 4:04
09. Ten Thousand Reasons - 4:24
10. Catalina - 4:31
11. I Don't Know Anything - 4:31

Közreműködő zenészek:

Rob Lamothe - ének, gitár
Vivian Campbell (Def Leppard, Dio, Shadow King, Whitesnake) - gitár, vokál
Nick Brophy - basszusgitár, billentyűk, vokál
Marc Danzeisen - dob, vokál

Lemezeik:

1990 - Riverdogs
1993 - Absolutely Live
1993 - Bone
2011 - World Gone Mad
2017 - California

Kiadó:
Frontiers Records
Facebook:
facebook.com/riverdogsband
Stargazer, whereisyourstar.blog.hu

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Riverdogs - California (2017)

2017-07-13 00:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Little G. Weevil - Something Poppin' (2017)
Nagybetűs dög kacsint reánk, "feka" hetvenes évek, blues, soul, funky, minden, mi szemszájnak ingere... - Szilágyi Norbert, riff.hu!

Tovább...
Corrodal - Liquidators (2017)
Óév utolsó napja, készülődés az esti mókához... közben szakad kint az eső, köd van és egyáltalán olyan nyomorúságosnak tűnik minden. Világvége hangulathoz márpedig hasonló zene dukál

Tovább...
Fabio Lione - Alessandro Conti - Lione-Conti (2018)
A Rhapsody nagy össze-vissza borulása nem csak egy várva-várt turnéban testesül meg - ami szerencsénkre 2018. március 08-án hozzánk is eljön -, de most

Tovább...
Judas Priest - Firepower (2018)
Az 1969-ben, Birmingham-ben alakult Judas Priest a brit heavy-metal egyik legfontosabb legendája, a műfaj legnagyobb hatású zenekarainak egyike! A csapat legutóbb 2014-ben

Tovább...
Circus Of Power - Four (2017)
A Circus Of Power 1986-ban alakult, New York-ban. Gyorsan a sleaze rock egyik élcsapata lettek, miközben '95-ig tartó működésük alatt három mocskos-motoros albumot

Tovább...
Koncertek 2018. március 18. és 2018. április 03. között: