×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Örökség koncert @ 2017. május 28. - Barba Negra Track 

Megjelent: 2017. május 19. péntek 18:00
Szerző: Fiery
    Koncertmenü 

Az időjárás nem tud róla, mégis azt kell mondanom, hogy nyakunkon a nyár. A zenekarok kibújnak a klubok meleget és fedelet biztosító védelme alól, és megkezdődnek a szabadtéri koncertek. Nem történik ez máshogyan az Örökség esetében sem. Május végétől számukra is megkezdődik a szabadtéri nagyszínpadokra való átállás.

A nyári fellépéssorozat 2017. május 28-án indul Budapesten, a Barba Negra Track-ben, ahova a zenekar tagjai és a szervezők ezúttal is nagy szeretettel meghívnak mindenkit.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A hatodik év

A hat esztendeje működő zenekar két lemezt mutathat fel, valamint készített egy bónusz albumot a 2012-es Olimpia tiszteletére, de megjelent az egyik legsikeresebb koncertjük DVD-n is. A megszokott felállások helyett jóval több hangszernek jut szerep a koncerten. A nem mindennapos projekt részvevői; Géczi Erika, Kosz Szilveszter, Mr. Basary, Nagy László, Szabó Miklós, Jelinek Zsu, Szilva János és Kovács Marci.

A mai világban nem egyszerű a nagy létszámú zenekarok élete. Divattá váltak az "ingyenes" falunapok, az olcsó "egycédés zenekarok", még a Rádió Rock is javarészt kétakkordos alternatív zenével traktálja megmaradt hallgatóit, kinek lenne igénye a rock zenére, a hangszerek játékára? Aki nem tudná, az Örökség zenekar a dallamos soft-rock irányzatot célozta meg, de a "hozott" stílust sem felejtették el. Ugyanis ők vitték végig Koltay Gergely csapatának, a Kormorán együttesnek a legsikeresebb tíz évét. Az Örökség repertoárjában ugyanúgy szerepet kapnak a nosztalgikus időszak dalai, mint az új szerzemények.

Vendég a háznál

Ezen a napon a hortobágyi illetőségű Chrome Rt. lesz a vendégzenekar. A csapatot alkotják: Kovács Attila ének, Kenyeres Mirtinke billentyűk, vokál, Dobi Bálint szólógitár, Dobi Attila basszusgitár és Gém Péter dobok. A két banda között régi barátság van, ezért nem is volt kérdés - amikor jött a lehetőség -, hogy kivel játsszanak együtt.

A Chrome Rt. büszkélkedhet a nemrég bemutatott Rózsa Sándor legenda szabadtéri előadás fináléjának zenéjével és szövegével, de már több közös projektben is szerepeltek Oszter Sándorral, valamint Géczi Erikával, az Örökség zenekar énekesnőjével is. Az Örökség zenekar tehát hatodik éve működik, számos megmérettetéssel a hátuk mögött. Május 28-án újabb nagy kihívás előtt állnak, hiszen nem más hely, mint a Barba Negra Track színpadán várják rajongóikat. Hangulatfokozónak pedig nosztalgiázzunk egy kicsit, hívjuk elő emlékeinkből egy 2012-es koncertajánlót:

Egy kis nosztalgia

Egy évvel ezelőtt indult önálló útjára az Örökség zenekar. Maguk mögött hagytak egy országszerte ismert és elismert nagy nevet, a Kormoránt. Úgy gondolták, akkor hiteles a produkció, ha az elhangzott mondatok mindenkinek a szívéből és őszintén szólnak. Csendben és továbbra is tisztességesen kezdték újra szervezni életüket. Az úton - melyen elindultak - voltak, akik támogatták a csapatot és voltak - ha nem is sokan - akik örültek volna, ha nem sikerül. 2011. április 09-én telt ház előtt, zajos sikerrel mutatkoztak be az Angyalföldi Művelődési Központban. Ők az Örökség zenekar!

Azóta számos siker részesei. A közönség szereti őket, ahová csak lehet, elkíséri kedvencét. Mégis ez a márciusi koncert számít a zenekar életében a legfontosabbnak. Muzsikusnak és rajongónak egyaránt kötelező a megjelenés, hiszen 1 évesek lettek. Ünnepelni pedig csak barátokkal lehet igazán. A buli jó hangulatúnak ígérkezik, tele meglepetésekkel. Nagyon sokan vártuk már ezt a napot, mert sajnos mostanában kevés öröm ér bennünket mindennapi életünkben. Adjuk át magunkat a zene élményeinek, legyünk minél többen!

Dalokban persze nem lesz hiány. Hiszen a "Kormoránban eltöltött évek" bőséges választékot kínálnak, mert az Örökség együttes legénysége - és leánysága - nem csak zenélt a színpadon, hanem alkotott is, rengeteg maradandó, szép dalt. De ami a legfontosabb, azóta születtek új szerzemények is, melyeket a novemberi koncerteken már hallhattunk is. (Néhány amatőr felvétel a youtube-on is kering). A közeljövőben pedig végre megjelenik az együttes első hivatalos DVD-je, mely igyekszik visszaadni az előadás hangulatát. A kiváló minőségű felvételeken szintén megszólalnak a régi ismert, valamint a vadonatúj slágerek is.

Új hír a zenekar háza tájáról, hogy már javában folynak a stúdiómunkák is. Hiszen hamarosan kapható lesz az oly rég óta várt első album is. Úgyhogy akad tennivaló még bőven. Továbbra is megmarad a népzenei hangzással felvértezett izgalmas rockzene, valamint a csapatra annyira jellemző vokális hangzás, amellyel az együttes a névjegyét letette.

Készítette: Fiery

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Örökség !

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Therion - Beloved Antichrist (2018)
A svédországi Stockholm-ban, '87-ben death metal bandaként alapított, de később az operázó-szimfonikus metál egyik alapítói közé lépő Therion a 2012-es Les Fleurs Du Mal című

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Mangoo - The Heat (2017)
A Mangoo 2005-ben, a finnországi Turku-ban alakult stoner - pszichedelikus hard rock zenekar, akik a 2009-es Neolithic után, második lemezüket 2012-ben adták ki Neverland címmel, de azóta

Tovább...
Little G. Weevil - Something Poppin' (2017)
Nagybetűs dög kacsint reánk, "feka" hetvenes évek, blues, soul, funky, minden, mi szemszájnak ingere... - Szilágyi Norbert, riff.hu!

Tovább...
Corrodal - Liquidators (2017)
Óév utolsó napja, készülődés az esti mókához... közben szakad kint az eső, köd van és egyáltalán olyan nyomorúságosnak tűnik minden. Világvége hangulathoz márpedig hasonló zene dukál

Tovább...
Koncertek 2018. március 18. és 2018. április 03. között: