rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Leprous - Malina (2017)

 Látogatottság
Összesen
88237643
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Elhunyt Chris Cornell (1964-2017)

Aktuális

Chris Cornell - született Christopher John Boyle - 1964. július 20-án Seattle-ben született, 2017. május 18-án Detroit-ban hunyt el. Amerikai rock zenész, dalszerző, leginkább a Seattle-i Soundgarden énekeseként, illetve az Audioslave korábbi énekeseként vált ismertté.

A kivételes, közel négy oktávos hangterjedelemmel rendelkező Cornell szólóalbumokat és filmzenéket is készített 1991-től, illetve megalapította a Temple of the Dog zenekart, elhunyt barátja, Andrew Wood emlékére.

Cornell neve egybeforrt a '90-es évek grunge mozgalmával. Az énekes 52 éves volt, halál okát egyelőre nem közölték, annyit tudni, hogy hirtelen halálesetről van szó. (Update: azóta kiderült, hogy öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát.) Cornellnek május 19-én fellépése lett volna a Rock on the Range 2017 fesztiválon, Columbusban, de ez már nem valósulhat meg! Nyugodjék békében!Chris Cornellt nem sokkal a Soundgarden szerdai koncertje után találták holtan az MGM Grand Detroit hotel szobájában. Az énekes a fürdőszoba padlóján feküdt zsinórral a nyaka körül. Az orvosszakértő csütörtöki közleményében azt írta, hogy Cornell éjjel felakasztotta magát. Cornell egy edzéshez használt gumiszalaggal és egy a hegymászók által gyakran használt karabinerrel akasztotta fel magát. A fürdőszoba ajtajának felső részéhez erősített karabinerhez rögzítette a gumiszalagot, majd nagy erővel becsapta a fürdőszoba ajtaját, a szerkezet nyomot hagyott az ajtó keretén.A család nem ért egyet mindezzel... "A toxikológiai tesztek eredménye nélkül nem tudhatjuk, hogy mi ment végbe Chrisben, vagy, hogy bármilyen anyag hozzájárult-e a halálához." - idézték a Billboardon Kirk Pasich-t, a család ügyvédjét és Vicky Cornell-t, az özvegyet. Az énekes a korábbi drog- és alkohol-függősége miatt az Ativan nevű szorongásgátló és nyugtató szert szedte orvosai javaslatára, a család elképzelhetőnek tartja, hogy ezt adagolta túl...

A család úgy gondolja, hogy ha az énekes el is dobta az életét, nem volt tudatában annak, hogy mit csinál, a gyógyszer, vagy más szerek befolyásolták a tetteit. Az Ativan túladagolásával paranoiás és szuicid lehet valaki, mellékhatása lehet még az ítélőképesség megromlása is. Az énekes felesége beszámolt arról, hogy a detroiti koncert után telefonon beszélt a férjével, feltűnt neki, hogy furcsán beszél...

"A koncert után feltűnt, hogy elmosódnak a szavai, teljesen más volt. Azt mondta, hogy lehet, hogy egy-két Ativannal többet vett be a kelleténél, felhívtam a biztonságiakat, hogy nézzenek rá. Ami történt, az megmagyarázhatatlan, nagyon remélem, hogy az orvosi jelentések mindenre fényt derítenek. Tudom, hogy imádta a gyermekeinket, és sosem ártott volna nekik azzal, hogy szándékosan végez magával. A rajongók, a barátok és a család áradó szeretete többet jelent számunkra, mint bárki is gondolná. Köszönöm mindenkinek, és azt is, hogy megértitek, mennyire nehéz ez most nekünk."

Friss "felfedezése" a sajtónak, hogy a Soundgarden május 17-i - Fox Theater, Detroit - koncertjét a Slaves & Bulldozers című dalával zárta, de Cornell megváltoztatta a dal refrénjét és a Led Zeppelin In My Time of Dying - magyarul A halálom idején - című dalának a szövegét énekelte... Talán ő már tudta...

Chris Cornell halála mindenkit sokkolt, a családot, a zenésztársait, a zenész- és művészvilágot egyaránt. Nagyszerű hangú énekes volt, egyedi előadó, drogban és depresszióban úszó műfajának az egyik legfontosabb szupersztárja. Nyugodjék békében!
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Aktuális
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Aktuális:
Queen koncert Budapesten! - 2005. április 23.


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds