rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Nightfall (1987)

 Látogatottság
Összesen
87395797
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Rockmúzeum - Led Zeppelin kiállítás, Lead Zeppelin koncert (2017)

Kultúra

2017 május elején nyílt meg a Rockmúzeum soros időszaki kiállítása, ezúttal a Led Zeppelin életműve a téma. Rausch Tamás Zeppőrült magángyűjteménye adja a kiállítás alapját.

Tamás 40 éve gyűjt mindent, ami a Led Zeppelinhez szorosan, vagy akár csak egy kicsit is kapcsolódik. Így bemutatásra kerül természetesen az összes soralbum vynill kiadása. Az első és a második album alternatív borítós kiadásai, és egymás mellett látható az In Through The Outdoor mind a hat borítóverziója is. Mindezek természetes evidenciák...A Led Zeppelin alkotói évei alatt számtalan kislemez is jelent meg, többségük fél-legálisan, ezekből is elképesztő gyűjtemény kerül most közszemlére. Például jó pár dél-amerikai verzió is, ahol a számcímeket gyakorta spanyolul adták meg, de láthatóak a japán, vagy éppen szovjet kiadások is.

Eszméletlen mennyiségű szakkönyv az elmúlt négy évtizedből, ahogy a nagy nyugati szaklapok címlapfotói is. Számtalan bootleg, tribute-album, picture-disc, promóciós kiadvány is helyet kapott a tárlókban, ahogy egy, a még élő három tag által dedikált promóciós kép is.

A kiállítás a Rockmúzeumban korábban megszokottakhoz képest dupla területet foglal el, Tamás gyűjteménye szétfeszítette az eddigi kereteket. Egy dupla paravánsoron a legszebb Zeppelin plakátok és poszterek kaptak helyet.

Látható az az 1978-as moziplakát is, mely a legendás The Song Remains The Same bemutatójához készült, és annak idején két zsivány a Corvin Moziból ellopta, így megőrződött a hálás utókornak, ahogy az ugyanezen filmhez itthon készült korabeli mozibehívó fénykép is.

A kiállítás megtekinthető minden szerdán 17 és 20 óra között, valamint szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között. A kiállítás július 02-án zár. A belépőjegy 1000 forint.

Május 21-én 18 órától a kiállítás megkoronázásaként egy exkluzív Lead Zeppelin koncert is várja a rajongókat a Rockmúzeumban. A koncert látogatói természetesen a kiállítást is megtekinthetik. A jegyek elővételben 1500 forintos áron, a koncert napján 1900 forintos áron kaphatóak a Rockmúzeumban.

Bálint Csaba (2017.05.17.)
led-zeppelin.uw.hu
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Kultúra
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Kultúra:
Walk The Line - Johnny Cash életrajzi filmje


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds