rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88292876
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Inglorious - Inglorious II (2017)

Lemezismertetők

A 2014-ben, klasszikus brit hard rock zenekarként alakult Inglorious 2016-ban mutatkozott be Inglorious címmel, amiről kétszer is írtunk. A zenekart vezető Nathan James énekes a Trans-Siberian Orchestrából érkezett, saját csapata mellett Uli Jon Roth mellett is szerepel, de a gitáros-legenda legnagyobb sikereinek ünneplése után, most visszatért az Inglorious-hoz, hogy a csapata második lemezén is megmutassa, hogy a hetvenes évek máig sem ért véget, ráadásul a Deep Purple, Whitesnake és Bad Company öröksége az ő kezében van a legmegfelelőbb helyen! A bizonyításhoz az egyik vezető veterán producerétől, Kevin Shirley-től kaptak segítséget!
A szimplán Inglorious II címmel megjelenő második album ismét remekül hozza a régi Deep Purple és Whitesnake sémákat... A változatos tempójú, játékos-jammelős hard rock zenei alapokra Nathan James első osztályúan képes ráénekelni a David Coverdale és Glenn Hughes közötti hangjával, aminek ereje és érzelme is nagyon működik az egész műsorban! Nem véletlenül hozta tavaly őket hozzánk is turnézni a Winery Dogs, a két csapat stílusa és műsoruk minősége is közel azonos szinten mozog!

Mindehhez most megkapták Kevin Shirley-t producernek, aki Joe Bonamassából megkerülhetetlen blues-rock gitáros sztárt faragott, többek között a Hugheszal közös Black Country Communion szupergroup összehozásával (akik amúgy a producer segítségével fognak visszatérni)... Az Inglorious II tehát minden segítséget első kézből kapott meg a sikeréhez, úgy érzem meg is hálálták ezt a plusz bizalmat ezzel a lemezükkel! A felvett második lemezen még Wil Taylor gitáros játszik, de a stúdiózás óta visszatért Drew Lowe, a csapat eredeti gitárosa!

Az Inglorious II dalait nem kell felfújni, rendesen és stílusosan nosztalgiáznak a srácok, az első osztályú hangszeres és előadói minőség pedig magáért beszél! Mernek slágereket is írni, miközben játékosan kezelni a régi sémákat, tényleg öröm egy ilyen ízes lemezt hallgatni... Mindehhez ráadásnak a régi hangzást - amiben például a basszusgitárt is erőteljesen hallani - zseniálisan mögéjük tette Kevin Shirley! Vagyis majdnem minden klappol, kiugrik a hetvenes évek a dülöngélve menetelő I Don't Need Your Loving slágeréből, izgalmasan élénkül a Taking The Blame, majd érzeleg a soulban is úszó Tell Me Why, de a karcosan vonagló Read All About It után, ízesen dühíti be a lassú bluest a Change Is Coming... és sorolhatnám tovább, a botladozást belassító Making Me Pay, a régi erőt sugárzó Hell or High Water, a nyolcvanas évek aktívabb gitár-témáit is előkapó No Good for You, az izzóan drámai I Got a Feeling, a dülöngélő Black Magic, az akusztikus folkból előtörő Faraway, és a játékosan keménykedő High Class Woman is első osztályú nosztalgiára képes, olyan minőségben, amit csak a legnagyobbak tudnak!

De! Ha már itt van egy rakáson ennyi megkérdőjelezhetetlen tehetség, akik kívül-belül ismerik a nagyok minden lélegzetvételét és megoldását, akkor nem lenne mindenkinek jobb, ha a teljes önfeladással járó nosztalgiázás helyett - vagy mellett -, önmagukat is megkeresnék? Sikeres lett volna a Deep Purple és a Whitesnake, ha csak az előttük járókat utánozták volna? Ők nem épp' azzal mutatnak példát, hogy meg kell keresnie mindenkinek önmagát, mielőtt felmehet a legnagyobb színpadokra? Értem én, hogy mióta iskolákban, szervezetten tanulnak a rockzenészek, azóta mindenkinek kötelező tudnia lejátszani a régi nagyok összes riffjét, és így nem marad elég idő és energia az önkeresésre, de ettől még nem kellene megelégedni az utánzással! Ideje lenne felébredni mindenkinek, mert a mindig beváló "vissza a gyökerekhez" elv csak akkor működhet, ha közben az előadók tovább is gondolva a régi témákat, rátalálnak az önállósághoz vezető útra! És ez még egy ilyen nagyszerű zenészekből és énekesből álló csapatnál is eléggé távoli, szinte elérhetetlen célnak tűnik...

10/8.5


Track lista:

01. I Don't Need Your Loving
02. Taking The Blame
03. Tell Me Why
04. Read All About It
05. Change Is Coming
06. Making Me Pay
07. Hell or High Water
08. No Good for You
09. I Got a Feeling
10. Black Magic
11. Faraway
12. High Class Woman

Közreműködő zenészek:

Nathan James (Uli Jon Roth, Trans-Siberian Orchestra) - ének
Andreas Z Eriksson - gitár, vokál
Wil Taylor - gitár, vokál
Colin Parkinson - basszusgitár, akusztikus gitár, vokál
Phil Beaver - dob, ütős hangszerek, vokál

közreműködik: Tony Draper - billentyűs hangszerek
producer: Kevin Shirley

Lemezeik:

2016 - Inglorious (-2-)
2017 - Inglorious II


Kiadó:
Frontiers Records
Honlap:
inglorious.com
facebook.com/weareinglorious 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.54 Seconds