×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Duettek éjszakája (Radar, P. Box) @ 2011.08.26. – Kisvárda Várszínpad 

Megjelent: 2011. szeptember 06. kedd 18:00
Szerző: csikiroland
    Koncertbeszámolók 

A nyári hónapokban számtalan zenei eseményt rendeznek az országban, de kevés az olyan rendezvény, ahova kimondottan csak a rockzene miatt mennek az emberek. Falu és városnapokon, fesztiválokon, motoros találkozókon is nagy szerepet kap a zene (függetlenül a stílustól), de egyikfajta rendezvényen sem a rock játssza a főszerepet. Falunapokon a különböző néptánc-együtteseken kívül a legfontosabb esemény általában a tűzijáték. A nagy zenei fesztiválokon a rock-bandák mellett sok olyan fellépő is megtalálható, akiktől a jó ízlésű rockereknek kihullik a haja. A motoros találkozókon pedig a vasak játsszák a főszerepet. Hiába gyűlik össze sokszor sok száz motoros a találkozókon, a színpad előtt nem egyszer, csak lézengenek az emberek. Ellenben a kisvárdai koncertekre egyáltalán nem az előbb felsoroltak a jellemzők. Főszerepben a rockzene...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!2011 augusztusának utolsó péntekén négy zenekar és Rudán Joe várta a közönséget a Várszínpadon. Bemelegítésként a Crowhill Tales lépett színpadra, majd nyugodtabb dallamok következtek Kalapács József és az Akusztika előadásában. Néhány évvel ezelőtt egy akusztikus Pokolgép koncerten tombolt úgy a közönség, mintha az eredeti hangszerelésben játszották volna a dalokat Kukovecz Gabiék. A helyzet Kisvárdán hasonló volt a néhány évvel ezelőttihez, a közönség egy része most sem a padokon meresztve a seggét nézte végig a koncertet. Már hogy is lehetne ülve végignézni egy olyan koncertet, ahol Magyarország két legjobb hangú énekese hallatja a hangját. Néhányan azt gondolták egy akusztikus „Pokolgép bulinak” leszünk részesei, de a Gép dalok csak a koncert második felében következtek, miután Rudán Joe is beszállt a koncertbe.

Az Akusztika kisvárdai programja:

1. Ki szívét osztja szét (Sacra Corona/Kormorán - duett Csákvárival)
2. Fagyott világ (Omen)
3. Csillaga hívja (Omen)
4. Tiszta szívvel (József Attila/Kex)
5. Kell még egy szó (Honfoglalás/Kormorán)
6. Summer of '69 (Bryan Adams) (ének: Csákvári)
7. (Everything I Do) I Do It for You - 1. versszak (Bryan Adams, ének: Csákvári)
8. Igaz lesz még (Hard) (duett Csákvárival)
9. Angyal (Kalapács)
10. Záróvers (Wass Albert/Kormorán)
11. Hol van a szó (Pokolgép) (ének: Joe, Kalapács a második refrénre száll be)
12. Ítélet helyett (Pokolgép) (innentől Kalapács és Joe együtt énekelnek)
13. A háború gyermeke (Pokolgép)
14. Itt és most (Pokolgép)
15. A jel (Pokolgép)
ráadás:
16. Gépinduló (Pokolgép)

A duettezés az egész estét végigkísérte, hiszen az Akusztikát követő Radar koncerten is láthattunk egyszerre két énekest a színpadon. Nem a Radar vett be egy új tagot, hanem Kalapács József énekelte közösen Mák István énekessel a Maszk címet viselő Pokolgép dalt. Ez igazi unikum, a Maszk a korai Pokolgép repertoár darabja volt a '80-as évek közepén. Utána nem nagyon játszották. De ezzel még nem volt vége, hamarosan Rudán Joe is együtt énekelt a Radar frontemberével. Mit ad isten, Pokolgép dalokat...

Radarék után kíváncsian vártam a P.Box fellépését. Koroknai Árpi énekest még a mára már legendás Szfinx zenekarból ismertem. Húsz évvel ezelőtt, fiatal titánként, tele energiával énekelt. Közel két évtized után a helyzet ezen a téren nem sokat változott. Túl a negyedik X-en, még mindig annyi energia áramlik az énekesből, hogy magával ragadja a közönséget. Így nem volt meglepő, hogy az éjfél körüli időpont ellenére, a publikum fáradhatatlanul tombolta végig a régi, és az újabb dalokat. A koncerten kilenc dalt hallhattunk a '80-as évek P.Boxának korszakból, illetve hat olyan nótát, ami a Kori – Günter – Szabó Krisztián – Ferenczi Tibor – Bodó Tamás és Cserháty Pityi fémjelezte felállástól való. A koncert krónikájához hozzátartozik, hogy a trióban énekelt (Kori-Rudán-Maku) Zöld a Bíbor és a Fekete című dalban bakizott a Box énekese, de ez az élő zene varázsa. Ez sokkal inkább elfogadható, mint a kilencvenes évek Csillagfény Discojában a Step együttes fellépésekor, amikor nem azt a dalt indították el lemezről, amit előtte az énekes bekonferált.

A P.Box programja:

1. Halálkatlan
2. Soha nem elég
3. Csak az ég
4. Veled múljon el
5. Ómen
6. Múlt és jelen
7. egyveleg: Ingajárat - Maradj a vonalban - Bukott angyal
8. 1000 év
9. Günter gitárszólója, Pityi emlékére
10. Fantomlány
11. Legyek az első
12. Zöld, a bíbor és a fekete (Joe és Maku közreműködésével, Kori bakizik a második versszakban)
ráadás:
13. R 'n roll az égig
14. Vágtass velem

Csiki Roland, Vass Gergely (2011.09.05.), Fotó: www.nyirhir.com


rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Duettek éjszakája !csikiroland írta:


 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia