×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Kiss - Sonic Boom (2009) 

Megjelent: 2009. szeptember 21. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A rock szupersztárok felébrednek a 11 éve tartó nosztalgiázó álmodozásból és egy klasszikus Kiss értékekkel rendelkező albumot készítettek! A Sonic Boom-on 11 vadonatúj KISS himnuszt lehet találni, amiről az idén 60 éves Gene Simmons így nyilatkozott: "Sonic Boom a gyóntatószékünk: mikor tükörbe nézel, kompromisszumot kell kötnöd magaddal. Bárki vagy te, legyél a legjobb ami tudsz lenni. Ebben az értelemben a KISS most újra megszületik."

Több mint 80 millió világszerte eladott album után, 35 évnyi stúdió-tapasztalattal és 18 stúdióalbummal a zsebükben, sikerült most egy olyan eredeti albumot készíteniük, ami a KISS hagyatéka tekintetében is meghatározó minőséggel bír! Igen, sokunknak mindig hiányozni fog Ace Frehley és Peter Criss, de úgy hiszem Tommy Thayer és Eric Singer szívét-lelkét kitette a régóta tartó nosztalgiázó aréna koncertes korszakban! Ezen a lemezen pedig alkalmuk van bizonyítani! És igen, nagy hibának tartom, hogy Tommy és Eric az eredeti maszkokat kapta, mert bár a nosztalgia-korszakban ez jó marketing húzásnak tűnt, most már a zenében és külsőleg is kellenének a kizárólag rájuk jellemző jegyek...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Ez az album Paul Stanley és Gene Simmons közösen felépített KISS-elképzelésének minden fontos elemét tökéletesen tartalmazza... és igen, ők ketten a zenekar 1972-óta tartó történetének két legfontosabb dalszerzői, és így ez azt is jelenti egyben, hogy klasszikus KISS világban írt dalokat kapunk, váltott főszerepléssel!

A hosszú dalszerzési szünet ellenére, a Sonic Boom-ot csak négy hónap alatt írták és vették fel, érezhető is benne a spontán-feeling, ami miatt képes megelevenedni benne a hetvenes évek. Az 1998-ban, utolsóként megjelent Psycho Circus-nak szerintem pont ennek a spontán és laza érzésnek a hiánya volt a legnagyobb baja... Ezt a feelinget megfejelték azzal, hogy a Sonic Boom dalait a Los Angeles-i Conway Stúdióban rögzítették, ahol ma már ritkán használt, két hüvelykes analóg szalagon lehetett dolgozni. Ez az ódivatú munka-stílus alaposan hallatszik is az új dalokon, élő és régimódi lett a hangzás... és nagyon valószinű, hogy a fejükben is rendett tett!Félreérthetetlen KISS dalokról van most szó, szünet nélküli seggberúgós rock and roll himnuszok alap érzésével! A történelmi évekkel ellentétben, itt most nincsenek töltelék pillanatok, a legendás nagy slágerek örömmel átitatott kreatív ereje sugárzik az első hangtól az utolsóig... A világszerte ikonikus figurákká váló Gene és Paul a gyökerekhez tért most vissza, és készített egy olyan lemezt, amit kiadhatott volna akár a hetvenes években is, akkor is a csúcsra értek volna vele!

2009-ben nem tudom elképzelni, hogy bármely laza és dallamos rock műfajban a Sonic Boom-nál jobb lemez szülessen! Gyakorlatilag 11 KISS-himnuszt tudtak írni, amit még az sem tud kizökkenteni, hogy Eric Singer énekli az All For The Glory-t és Tommy Thayer énekli a When Lightning Strikes-ot... Régen is mindig kapott lehetőséget Ace és Peter és végül most sem lett rosszabb a végeredmény...

A nosztalgia turnékon edződött KISS rajongók nem fognak csalódni ebben a lemezben, mert ez olyan lett, azokat a megoldásokat tartalmazza, mint amit megszokhattak... Zenei trükkök szerencsére nincsenek, itt himnuszok vannak, amit a rajongók már elsőre fel fognak ismerni... Azok, akik a történelmi dalokon eddig is fanyalogtak, azok véleménye most szerintem figyelmen kívül hagyható! A Sonic Boom minősége miatt arany betűvel fog a KISS történetébe íródni!

Egyszerűen öröm hallgatni ezt a szórakoztató albumot! És persze ez nem jelenti azt, hogy Ace Frehley új lemezét el kell felejteni! Egyedül talán akkor lehetne jobb a Sonic Boom, ha átkerülne onnan egy Frehley dal... De Tommy is annyira sajátjaként játssza a régi riffeket, hogy senkinek nem lehet egy rossz szava sem... és igen, ezt egy 30 éve KISS-ért rajongó írja...

10/9.5


Track lista:

01. "Modern Day Delilah" írta és énekli: Paul Stanley - 3:37
02. "Russian Roulette" írta és énekli: Gene Simmons - 4:32
03. "Never Enough" - írta: Stanley, Simmons, Tommy Thayer, énekli: Stanley - 3:27
04. "Yes I Know (Nobody's Perfect)" - írta: Simmons, Stanley, énekli: Simmons - 3:03
05. "Stand" - írta: Stanley, énekli: Stanley, Simmons - 4:50
06. "Hot And Cold" - írta és énekli: Gene Simmons - 3:37
07. "All For The Glory" írta: Stanley, énekli: Eric Singer - 3:49
08. "Danger Us" írta és énekli: Paul Stanley - 4:23
09. "I'm An Animal" írta és énekli: Gene Simmons - 3:47
10. "When Lightning Strikes" írta: Stanley, Simmons, Thayer - énekli: Tommy Thayer - 3:45
11. "Say Yeah!" írta: Simmons, Stanley, Singer, énekli: Stanley - 4:27

cd2 - Jigoku-Retsuden:
01. "Deuce" írta és énekli: Gene Simmons - 3:08
02. "Detroit Rock City" írta: Paul Stanley, Bob Ezrin, énekli: Paul Stanley - 3:57
03. "Shout It Out Loud" írta: Stanley, Simmons, Ezrin, énekli: Stanley, Simmons - 2:54
04. "Hotter Than Hell" írta és énekli: Stanley - 3:10
05. "Calling Dr. Love" írta és énekli: Gene Simmons - 3:26
06. "Love Gun" írta és énekli: Stanley - 3:14
07. "I Was Made For Lovin' You" írta: Stanley, Vini Poncia, Desmond Child - énekli: Stanley - 4:42
08. "Heaven's On Fire" írta: Stanley, Child, énekli: Stanley - 3:24
09. "Lick It Up" írta: Stanley, Vinnie Vincent, énekli: Stanley - 3:56
10. "I Love It Loud" írta: Simmons, Vincent, énekli: Simmons - 4:09
11. "Forever" írta: Stanley, Michael Bolton, énekli: Stanley - 3:53
12. "Christine Sixteen" írta és énekli: Gene Simmons - 2:59
13. "Do You Love Me" írta: Stanley, Ezrin, Kim Fowley, énekli: Stanley - 3:39
14. "Black Diamond" írta: Stanley, énekli: Eric Singer, intro: Stanley - 4:20
15. "Rock And Roll All Nite" írta: Stanley, Simmons, énekli: Simmons - 2:49

DVD:
01. "Deuce"
02. "Hotter Than Hell"
03. "C'mon and Love Me"
04. "Watchin' You"
05. "100,000 Years"
06. "Rock And Roll All Nite"

Közreműködő zenészek:

Paul Stanley (1972–) - ének, gitár
Gene Simmons (1972–) - ének, basszusgitár
Eric Singer (1991–1996, 2001–2002, 2004–) - dob, ének
Tommy Thayer (2002-) - gitár, ének

Lemezeik:

1974 - Kiss
1974 - Hotter Than Hell
1975 - Dressed to Kill
1976 - Destroyer
1976 - Rock and Roll Over
1977 - Love Gun
1978 - Ace Frehley (szóló album)
1978 - Gene Simmons (szóló album)
1978 - Peter Criss (szóló album)
1978 - Paul Stanley (szóló album)
1979 - Dynasty
1980 - Unmasked
1981 - Music from "The Elder"
1982 - Creatures of the Night
1983 - Lick It Up
1984 - Animalize
1985 - Asylum
1987 - Crazy Nights
1989 - Hot in the Shade
1992 - Revenge
1997 - Carnival of Souls: The Final Sessions
1998 - Psycho Circus
2009 - Sonic Boom
2012 - Hell Or Hallelujah (single)
2012 - Monster

élő:
1975 - Alive!
1977 - Alive II
1993 - Alive III
1996 - Kiss Unplugged
1996 - You Wanted the Best, You Got the Best!!
2003 - Kiss Symphony: Alive IV
2004 - Kiss Instant Live!
2006 - Alive! The Millennium Concert
2008 - Kiss Alive 35

Ace Frehley szóló lemezei:
1978 - Ace Frehley
1987 - Frehley's Comet
1988 - Second Sighting
1989 - Trouble Walkin'
2002 - Richie Scarlet, feat. Ace Frehley - The Insanity Of Life
2006 - Greatest Hits Live
2009 - Anomaly

Peter Criss szóló lemezei:
1978 - Peter Criss
1980 - Out of Control
1982 - Let Me Rock You
1993 - Criss (EP)
1994 - Cat #1 (feat.: Ace Frehley)
2007 - One for All

Egyéb kiadványok:
Bruce Kulick - Transformer (2003)
Bruce Kulick - Audio Dog (2001)
Vinnie Vincent Invasion - (1986), All Systems Go (1988)
Eric Carr - Unfinished Business (2011)
Tommy Thayer: Black 'n Blue (1984), Without Love (1985)
Tommy Thayer: Black 'n Blue - Hell Yeah! (2011)
Bruce Kulick - BK3 (2010)
Paul Stanley - One Live Kiss (DVD, 2008)
Sarah Brightman - Symphony, (feat.: Paul Stanley) (2008)
Peter Criss - One For All (2007)
Paul Stanley - Live To Win (2006) (-2. kritika-)
Gene Simmons - Asshole (2004)
ESP (Eric Singer Project) - Lost and Spaced (újra 1999)
UNION (feat.: Bruce Kulick)

Sonic Boom Over Europe 2010 - turnénapló
2010. május 01. - Sheffield, Anglia
2010. május 02. - Newcastle, Anglia
2010. május 04. - Liverpool, Anglia
2010. május 05. - Birmingham, Anglia
2010. május 07. - Dublin, Írország
2010. május 09. - Glasgow, Skócia
2010. május 10. - Manchester, Anglia
2010. május 12-13. - London, Anglia
2010. május 16. - Zürich, Svájc
2010. május 17. - Genf, Svájc
2010. május 18. - Milánó, Olaszország
2010. május 20. - Bécs, Ausztria
2010. május 21. - Ostrava, Cseh Köztársaság
2010. május 23. - Prága, Cseh Köztársaság
2010. május 25. - Lipcse, Németország
2010. május 26. - Berlin, Németország
2010. május 28. - Budapest, Magyarország
2010. május 29. - Pozsony, Szlovákia
2010. május 31. - Hamburg, Németország
2010. június 01. - Oberhausen, Németország
2010. június 03. - Rock Am Ring, Németország
2010. június 05. - Rock Im Park, Németország
2010. június 08. - Trondheim, Norvégia
2010. június 10. - Tampere, Finnország
2010. június 12. - Stockholm, Svédország
2010. június 13. - Malmö, Svédország
2010. június 14. - Oslo, Norvégia
2010. június 16. - Aalborg, Dánia
2010. június 18. - Arnhem, Hollandia
2010. június 20. - Hellfest, Clisson, Franciaország
2010. június 22. - Madrid, Spanyolország
2010. június 24. - Barcelona, Spanyolország
2010. június 25. - Azkena Festival, Vitoria-Gasteiz, Spanyolország
2010. június 27. - Graspop Metal Meeting, Dessel, Belgium

2010. május 28. - Budapest - Koncert ajánlóink:
Jövő héten érkezik a világ leglátványosabb rock cirkusza - a KISS!
Már csak 7 hét, és Budapesten a világ egyik legnagyobb rock showja!
Elindult a KISS őrület Európában!
Gene Simmons elbűvölte a magyar hallgatókat!
Óriási érdeklődés a KISS együttes koncertjére!
KISS 2010. május 28-án Budapesten ad koncertet!

A KISS története 1972-2005: - cikksorozat
1972: Pre
1973: az indulás
1974: az első két lemez egy évben...
1975: a szekér beindul...
1976: az év és a három lemez története...
1977: az Alive II és a szerelem fegyverének története
1978: a csúcson, és a diszkó előtt
1979: diszkóba öltözve bomlik a csapat
1980: a sikertelenségben a macska rókává változik
1981: Diszkó után jött a progresszió!
1982: az utolsó arcfestékben eltöltött Ace nélküli év!
1983: a világ kiváncsi rájuk!
1984: az év, amikor "három a gitáros-igazság"
1985: elmegyógyintézeti stabilitás
1986-1987: semmit-tevés után őrült éjszakák
1988-1991: a kommersz zene kora, búcsú a rókától
1991-1993: és jött a bőrkabát!
1994-1997: a nagy remake előkészületek!
1996-2002: végeláthatatlan turné, ismét Budapesten
2002-2005: a történet utolsó, 2005-ig tartó része...
2004: Chronicle Pavilion at Concord, Concord, CA

Kiadó:
Universal, Roadrunner
Honlap:
www.kissonline.com
www.kissfaq.com
www.kissontour.com
myspace.com/kiss
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Kiss Zoltán - interjú (2017)

2017-01-28 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)
Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül

Tovább...
Kim Wilde - Here Come the Aliens (2018)
A nyolcvanas évek diszkó-pop sztárjai egy ideje többnyire csak a drogos múltjukkal és halálukkal kerülnek a nemzetközi sajtóba, sajnos alig van kivétel ez alól.

Tovább...
Stone Temple Pilots - Stone Temple Pilots (2018)
Ez az alternatív-grunge-os Stone Temple Pilots hetedik sorlemeze, amin bemutatkozik a 2012-környékén az X Factor-ban felbukkant Jeff Gutt. A

Tovább...
Led Zeppelin - How The West Was Won (2018, remaster)
Ismét egy régi-új Zeppelin kiadvány került a boltokba, a zenekar 50 éves jubileumának előfutáraként, illetve a 2014-ben kezdődött remaster-sorozat

Tovább...
Five Finger Death Punch - And Justice for None (2018)
A 2005–ben, Los Angeles-ben alakult, groove metálos Five Finger Death Punch legutóbb 2015-ben adta ki a Got Your Six

Tovább...
Koncertek 2018. június 22. és 2018. július 08. között:

Klipmánia