rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Anubis Gate - Covered In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88374170
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Pokolgép akusztikus koncert - EFOTT 2007 Vekeri tó

Koncertbeszámolók

Nagy kedvencem a Pokolgép zenekar, ezért természetes volt, hogy az EFOTT szerdai napján a Maláta bárban ültem, és vártam Kukovecz Gabiék akusztikus előadását.

Az elmúlt húsz évben jónéhány Gép koncerten megfordultam, de mióta megvettem az "Oblatio" címmel megjelent lemezüket, feltett szándékom volt, hogy mihamarabb megnézzem Rudán Joe és társai "csendesülős" buliját. Mostanában több zenekart láttam, akik nem a szokásos felállásban játszottak, ez most sem volt másképp. Ezúttal azonban nem valamelyik tagot kellett helyettesíteni. A Black Out gitárosa, Csányi Szabi az akusztikus Pokolgép koncertek állandó vendégeként állt, pontosabban ült a közönség elé. Csibe, az együttes dobosa sajnos még nem épült fel kézsérüléséből, így ezúttal csak a bal kezét használva püfölte a dobokat.A koncerttel kapcsolatosan sejtettem, hogy a hangulat nem lesz az "utolsó", de ekkora hangulatra nem számítottam. A közönség szinte teljesen megtöltötte a rendezvénysátrat, és az előbb említett "csendesülős" jelzőt hamar el lehetett felejteni. A második nótánál már nem csak a fotósok ácsorogtak a színpad előtt, hanem néhány rajongó is, akik úgy tomboltak, mintha egy zúzós bulin lennének. Ezt később az egész nézőtér átvette, és együtt énekelték a zenekarral a nótákat, és tenyereik egymáshoz csapásával adták a ritmust az együttesnek.

Akik tiszteletüket tették a koncerten, egy magas színvonlú előadást láthattak, és úgy indulhattak egy másik színpadhoz, hogy ezt az előadást igencsak nehéz lesz felülmúlni.

A Pokolgép zenekar programja:

Minden nap
Pokoli színjáték
Adj új erőt (a technikai szünetben a Def Leppardhoz hasonlítja magát a zenekar, a dobos kézsérülése miatt)
Vallomás
Háború gyermeke
Így szép az élet (a végén pedig Joe bemutatja a zenekart)
Aki másképp él (a hangulat fokozásásra a zenekar elkezdi az "az a szép, az a szép, akinek a Pokolgép című "gépiesített" magyar nótát")
Tedd a kezed (Csibe a gipszes kezével törli a verítékte Kukovecz Gabi homlokáról)
Hol van a szó (közben Pinyő úgy játszik a hangszerén, mintha egy nagybőgő lenne a kezei között, a nóta végén a fantasztikus közönséget dícséri Kukó)
A jel
Mindhalálig Rock and Roll (ez a nóta az akusztikus koncert programjából sem maradhatott ki)

Szinte észrevételenül elszállt az idő, olyan hangulat uralkodott az egész koncerten, én is elgondolkodtam rajta, hogy megnézzek e egy másik bulit is, nehogy elrontsam ennek a szépnek indult estének az emlékét.Írta: Csiki Roland
Fotó Fülöp Imre (www.premierfoto.hu)
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertbeszámolók
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertbeszámolók:
2004.04.23 Wigvam Rock Klub - KARTHAGO


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.47 Seconds