×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pokolgép akusztikus koncert - EFOTT 2007 Vekeri tó 

Megjelent: 2007. július 28. szombat 12:05
Szerző: bcsaba
    Koncertbeszámolók 

Nagy kedvencem a Pokolgép zenekar, ezért természetes volt, hogy az EFOTT szerdai napján a Maláta bárban ültem, és vártam Kukovecz Gabiék akusztikus előadását.

Az elmúlt húsz évben jónéhány Gép koncerten megfordultam, de mióta megvettem az "Oblatio" címmel megjelent lemezüket, feltett szándékom volt, hogy mihamarabb megnézzem Rudán Joe és társai "csendesülős" buliját. Mostanában több zenekart láttam, akik nem a szokásos felállásban játszottak, ez most sem volt másképp. Ezúttal azonban nem valamelyik tagot kellett helyettesíteni. A Black Out gitárosa, Csányi Szabi az akusztikus Pokolgép koncertek állandó vendégeként állt, pontosabban ült a közönség elé. Csibe, az együttes dobosa sajnos még nem épült fel kézsérüléséből, így ezúttal csak a bal kezét használva püfölte a dobokat.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A koncerttel kapcsolatosan sejtettem, hogy a hangulat nem lesz az "utolsó", de ekkora hangulatra nem számítottam. A közönség szinte teljesen megtöltötte a rendezvénysátrat, és az előbb említett "csendesülős" jelzőt hamar el lehetett felejteni. A második nótánál már nem csak a fotósok ácsorogtak a színpad előtt, hanem néhány rajongó is, akik úgy tomboltak, mintha egy zúzós bulin lennének. Ezt később az egész nézőtér átvette, és együtt énekelték a zenekarral a nótákat, és tenyereik egymáshoz csapásával adták a ritmust az együttesnek.

Akik tiszteletüket tették a koncerten, egy magas színvonlú előadást láthattak, és úgy indulhattak egy másik színpadhoz, hogy ezt az előadást igencsak nehéz lesz felülmúlni.

A Pokolgép zenekar programja:

Minden nap
Pokoli színjáték
Adj új erőt (a technikai szünetben a Def Leppardhoz hasonlítja magát a zenekar, a dobos kézsérülése miatt)
Vallomás
Háború gyermeke
Így szép az élet (a végén pedig Joe bemutatja a zenekart)
Aki másképp él (a hangulat fokozásásra a zenekar elkezdi az "az a szép, az a szép, akinek a Pokolgép című "gépiesített" magyar nótát")
Tedd a kezed (Csibe a gipszes kezével törli a verítékte Kukovecz Gabi homlokáról)
Hol van a szó (közben Pinyő úgy játszik a hangszerén, mintha egy nagybőgő lenne a kezei között, a nóta végén a fantasztikus közönséget dícséri Kukó)
A jel
Mindhalálig Rock and Roll (ez a nóta az akusztikus koncert programjából sem maradhatott ki)

Szinte észrevételenül elszállt az idő, olyan hangulat uralkodott az egész koncerten, én is elgondolkodtam rajta, hogy megnézzek e egy másik bulit is, nehogy elrontsam ennek a szépnek indult estének az emlékét.Írta: Csiki Roland
Fotó Fülöp Imre (www.premierfoto.hu)rovat lapozó


Még, még, még...
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia