×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Helloween - Rage - Cross Borns - Petőfi Csarnok, 2003. november 6. 

Megjelent: 2003. november 10. hétfő 00:00
Szerző: pjuan
    Koncertbeszámolók 

Elsőként köszönet illeti a HEADBANGER - MetalNews csapatot, hogy Thinice helyére, beugróként gondoltak rám. Csütörtök este nem annyira gondoltam, hogy koncertre van kedvem menni, de nem bántam meg...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Az 1997-ben alakult tatabányai epikus- fantasy metalt játszó Cross Borns már sok nagy név előtt bemutatkozhatott. Többek között 2001-ben a GAMMA RAY, SONATA ARCTICA koncerten is. Dalaikra nagy hatással volt a Tolkien "főmű" és gondolatai. A csapat tagjai: Jankó Gergely - Nagy Károly - Nagy Viktor - Patvaros Mária - Somlói Ferenc - Szrogh Attila.

A közönség ovációja és szimpátiája végigvezette a dalokat az előzenekarok szokásos rövidke műsorán. Megszólalásukkal semmi baj nem volt, talán Mari nem hallhatta magát a kontrollban, mert néha elég hamiskásra sikeredett néhány dal. De ez semmit nem von le a tehetségükből. A hazai metal világban profinak számító műsort adtak.

Aztán a színpadra robbant a RAGE . A trio tagjai: Peter "Peavy" Wagner (született: 1964. 12. 22. Herzen-ben), Victor Smolski (született: 1969. 02. 01. Minsk-ben) , és az amerikai Mike Terrana, aki végig turnézta már Európát Yngwie Malmsteen és Tony Macalpine oldalán is.

A koncert egy hatalmas üvöltéssel indult, amit Mike a dobok mögül idézett elő. Őserejű dobolása hatalmas élmény volt. Victor gitárjának hangja, olyan mintha a német Van Halen lenne. Szólója, technikailag megidézte a mestert. Műsoruk gerincét a nemrég megjelent "Soundchaser " című lemezük adta.

Ami viszont nagyon megfogott az a színpadról lejövő ÖRÖM volt. Élvezték a koncertet, és ettől mi is, csak és kizárólag szerethettük őket. Mike egyéni dobszólója, kiszámíthatatlan ütemei, törzsi tánca a felszerelés mögött felejethetetlen élmény. Reméljük visszajönnek még hozzánk.

Túl hosszú várakozást követően érkezett a Helloween . Akinek érkeztétől megvadult a Pecsa. Hatalmas hangerővel zúdultak a slágerek. Régmúlt korok nagy dalai.

A jelenlegi banda: Markus Grosskopf (Basszusgitár), Sascha Gerstner (Gitár), Andi Deris (Ének), Michael Weikath (Gitár), Stefan Schwarzmann (Dob).

Andi (1964. augusztus 18.) egy hatalmas énekes. Na nem a magassága hatalmas (178 cm.), hanem a hangterjedelme. Sajna aznap ez nem nagyon derült ki, mert a hatalmas kásahegyben eltűnt. Pedig iszonyat jól énekelt. Ez már a Pink Cream69-ból való távozása óta így van. Lemezről lemezre bizonyítja tehetségét.

Michael Weikath (1962. augusztus 7.) cingársága, "cigi lógató" szája a Helloween egyik védjegye. Laza játékából sajna nem lehet értékelést írni, mert egyszerűen nem lehetett kihallani a játékát.

Sascha (1977. április 2.) 2002-ben érkezett az akkor átalakuló bandába. Fiatal és lendületes. Egyedül az ő szólói különültek el a masszától, így jól hallhatóan, és improvizatívan játszott. Remek gitáros, kihallani játékából a nagy idol George Lynch (Dokken, Lynch Mob) stílusát.

Markus (1965. szeptember 21.) ugyan olyan jó kedvű, mint a Helloween történetében bármikor. A Helloween mellett az “Avantasia” 1 és 2 (Edguy énekes Tobias Sammet művei) lemezen is hallható nyugodt és pontos játéka koncerten is kijött. Arról nem is beszélve, hogy a Kickhunterben (Jens Becker zenekara a Gravedigger-ből) is őt lehet hallani. (Markus Großkopf (Helloween), Roland Feldmann (Ex-Doc Eisenhauer, Shockmachine, Long Tall 99) , Stefan Aurel (Wildflowers, Whiskey Smile, Long Tall 99), Karsten Kreppert (Dr.D, Doc Eisenhauer), Ansas Strelow (Ex-Ocean), Jörg Wesenberg (Mendoca, Rax))

Nekem a hangmassza miatt a második-harmadik dalig tartott a koncert. Amikor a Keeper Of The Seven Keys-nek vége lett úgy döntöttem, hogy nem próbálom kitalálni, hogy mit is játszanak.

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. február 24. és 2018. március 12. között: